Svetnik: November 2002

  • 19.05.2008

O porokah vaših bivših; sredstvih za povečevanje penisa; sestajanju s poročenimi; varanju; čistoči in še o čem.

(Foto: ilustracija Goya)

Nekdanje dekle me je vprašalo, ali bi prišel na njeno poroko, če bi me povabila. Hodila sva sedem let, končala pa pred letom in pol. Naj grem? Simon Hleb, Maribor

Svetnik: Si želite?

Pred kratkim sem bil na službenem potovanju v ZDA in tam nabavil enzyte, zdravilo (ali kakorkoli že temu rečemo), ki naj bi povečalo penis tja do 24 odstotkov njegove velikosti. Celo to je pisalo v navodilih, da naj se preneha jemati, ko bo penis prevelik za vagino. No, jemal sem ga (poln odmerek) cele tri mesece in nisem doživel spremembe. Kako lahko oglašujejo to stvar? Ali država nima nadzora nad tem in kako je s tem pri nas? Martin, Ljubljana

Svetnik: Če podjetje v oglasu ne zatrjuje, da gre za izdelek, ki preprečuje razvoj bolezni ali jo zdravi, ga bo ameriška organizacija za nadzor nad zdravili (FDA) pustila pri miru. Zato lahko v oglasih naletite na veliko sranja v obliki raznih rastlinskih mešanic, ki naj bi k dolžini vašega oneta dodale celo do deset centimetrov. Kar prihranite svoj denar. Dr. Stephen Barrett, podpredsednik ameriške nacionalne zveze proti zdravstvenim poneverbam in avtor spletne strani Quackwatch.com (quack – mazaški), zatrjuje, da so vse tablete, ki zagotavljajo podaljšanje penisa, navadna prevara.

Sodišče v ameriški zvezni državi Arizona je prav letos trem lastnikom podjetja, ki je oglaševalo podoben izdelek z imenom Longitude, zaplenilo za 30 milijonov dolarjev osebnega premoženja (no, vidite, niste edini naivnež na svetu), ker so v oglasu obljubljali povrnitev denarja, če kupec ne bo zadovoljen z izdelkom. Izdelovalci vašega enzyte so pametnejši, saj v navodilih omenjajo (kar preverite), da ne učinkuje na vsakogar.

V Sloveniji je zelo podobno kot v Ameriki – težko boste prišli do svojega denarja, če se vas prodajalec ne bo sam usmilil. Postopek, ki so nam ga svetovali pisarni Zveze potrošnikov Slovenije, gre takole: nezadovoljni nad izdelkom pokličite prodajalca in podajte reklamacijo, najbolje pisno s priporočeno pošto, da boste imeli dokaz, da ste to res storili.

V tej reklamaciji navedite, ali si želite nadomestila izdelka (če pač verjamete, da bo drugič prijelo) ali pa vračilo denarja. Če vas prodajalec ne bo upošteval, vam ne ostane drugega kot to, da ga prijavite tržnemu inšpektoratu, in sicer zaradi zavajanja.

In še naš nasvet: ne kupujte več tega sranja. Če bi za vsako zdravilo proti plešavosti, ki ga najdete na trgu, zrasel en sam las, ne bi bilo več plešcev. Razumete?

Že nekaj let se sestajam s poročeno žensko, s katero se imava zelo rada. Odločila se je, da bo zaradi svojih dveh otrok ostala z možem. Otroka bosta čez dve leti končala srednjo šolo in takrat naj bi se tudi ločila in zaživela z menoj. Pred kratkim me je dobila z drugo žensko. Mislim, da me ne sme pretirano obsojati, saj je tudi jaz ne gnjavim zaradi njenega moža.

Zatrdil sem ji, da bom, ko bova poročena, zvest in se ne bom več igral okrog. Odgovorila mi je, da bo, če me bo še enkrat dobila z drugo žensko, končala najino razmerje. Rad jo imam, a se ne strinjam najbolj z njeno logiko. Kaj pravi svetovalec? Aljaž, Nova Gorica

Svetnik: Ne strinjate se zato, ker mislite, da se imate pravico »igrati okrog«. To je v bistvu tudi eden od glavnih razlogov, zakaj se moški navežejo na poročene ženske. Domnevamo, da je ona že od vsega začetka pričakovala vašo zvestobo in da ste vi to vedeli. Mogoče bi bil čas, da jo odslovite.

Ali je varanje dovoljeno, če dekle že nekaj časa, kar tako, odklanja seks? Tine, Kranj

Svetnik: Samo trenutek, da preverimo v priročniku, ki pravi ... ne. Razčistite to z njo ali spokajte.

Mislila sem, da sodim med ljudi, ki so že pretirano nagnjeni k čistoči, dokler nisem srečala svojega sedanjega fanta. Če ga prosim, naj se spravi z usti k moji češplji, se obnaša, kot da mu bo vsak čas slabo zaradi umazanije tam spodaj. Njegov seveda ni nikoli umazan, ko si zaželi fafanja. K predigri se spravi le pod prho, in še to potem, ko se že 15 minut drgnem z gobo. Zadnje čase imam zaradi tega težave z orgazmom, saj se počutim umazano. Kaj naj storim? Milena, Gornja Radgona

Svetnik: Umazana? Je nor? Prepričani smo, da je vaša češplja čudovita, in to bi moralo biti jasno tudi vašemu kreletu. Medicinsko dejstvo je, da je ženska vagina čistejša od njenih ust. Če smo iskreni, ne vidimo kakšne velike prihodnosti s tem tipom. Najbolj higiensko bi bilo, da bi se poslovili od njega. Pa ne pozabite ga poljubiti v slovo.

Sodim med vljudne tipe. Ko se odpravim na zmenek z dekletom, odpiram vrata avtomobila, potegnem stol od mize ipd. Zanima me, kako naj se primerno priklonim in kdaj je pravi trenutek za to? Marjan, Postojna

Svetnik: Odgovor na drugo vprašanje se glasi: nikoli. Odgovora na prvo zdaj najbrž ne potrebujete več, ne?

Na živce mi grejo tipi, ki pravijo, da je edina razlika med prostitutkami in tistimi, ki to niso, v ceni. Prostitutke naj bi bile cenejše. Če se osredotočimo samo na seks (in pustimo ob strani druge pozitivne plati resnega razmerja) – s svojo punco fukava tri do štirikrat na dan. Če sem pravilno seznanjen, računajo prostitutke na uro. Naj mi zdaj ti pametnjakoviči povejo, koliko bi to zneslo, recimo, na teden. Veste mogoče vi? Iztok, Koper

Svetnik: Pojma nimamo. A ne načenjajte tega pred vašim dekletom.

Vse, česar si niste upali povprašati mame ali priznati duhovniku, vprašajte našega svétnika!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri