Svetnik: Marec 2011

  • 02.03.2011

Marca o ljubosumni ženi, zdravih posledicah seksa, skupnem plačevanju računov, neizpolnjeni ljubezni in sproščenosti ...

(Foto: Shutterstock)

Prosim vas za hiter odgovor. Kmalu naj bi se namreč poročil pa bi rad nasvet oziroma vaše mnenje, še preden ... No, še preden se pač poročim. To ne bo moja prva poroka, ampak druga. S prvo ženo imava sedemletnega sina in sva ostala v dob­rih odnosih. Moja naslednja žena je super in vsi jo imajo radi, tudi moja družina nima nič proti njej, težava je le, da se tej novi ženi zdi, da bi morala moja družina zaradi spoštovanja do nje prekiniti stike z mojo bivšo. Kaj naj naredim? Kako naj jih zdaj prepričam, naj se ne pogovarjajo več z njo (s prvo ženo)?
Jože, Maribor

Svetnik: Ne morete in ne smete. Če že ne zaradi tega, ker so tako žena kot drugi člani vaše družine svobodni ljudje, ki jim ne morete ničesar prepovedovati, pa zaradi vašega sina, ki bi mu na tak način zelo zagrenili življenje. Če se, medtem ko ste čakali na odgovor, še niste poročili, vam vsekakor svetujemo, da o poroki premislite. Življenja s tako ljubosumnim bitjem si ne znamo oziroma nočemo predstavljati.

Zadnjič smo sedeli v moški družbi in je beseda nanesla na seks. Kolega, ki rad prebira znanstveno literaturo, tudi medicinsko, je prijavil, da je seks v svojem bistvu pravzaprav nezdrav. Nekje je zasledil, da zato, ker naj bi se zaradi pospešenega izločanja hormonov slabil imunski sistem in tako pospešil tudi proces staranja. Je to res?
Simon, Ljubljana

Svetnik: Nam so rekli drugače. Raziskave pravijo, da več orgazmov, daljše življenje. Do takega sklepa so prišli britanski znanstveniki, ki so to reč preučevali na vzorcu 918 moških v srednjih letih v neki vasi v Walesu (Caerphilly, če vam to kaj pove). Med letoma 1979 in 1983 so preverjali njihovo telesno priprav­ljenost in jih obenem spraševali tudi po njihovi seksualni dejavnosti. Deset let pozneje so obiskali te ljudi in pogledali takratne rezultate meritev in vprašalnika. Ugotovili so, da so imeli tisti, ki so seksali dvakrat na teden, dvakrat manj možnosti, da jih je v teh desetih letih doletela smrt, kot pa tisti, ki so seksali samo enkrat na mesec. Zdaj pa tole pokažite svoji ženi pa razmislite tudi o tem, da raziskava mogoče kaže še (ali samo) na to, da si zdravi ljudje zaželijo in privoščijo več seksa kot bolni.

Moje dekle sicer še vedno stanuje pri svojih starših, ampak le kakšna dva dneva na mesec. Vse druge je namreč pri meni, kjer tudi prespi, v omari ima svoja oblačila, v kopalnici svoje reči ... To me prav nič ne moti, da ne bo nesporazumov, me pa moti to, da ponori vsakič, ko ji omenim skupno plačevanje računov. Češ da se zaradi tega počuti kot 'vsiljivka'. Kaj naj storim?
Martin, Ljubljana

Svetnik: Povabite jo, naj se dokončno preseli k vam. Navsezadnje gre za tista dva dneva. Mogoče jo to moti. Sicer pa to, da se ne moreta dogovoriti o računih, ne govori ravno o svetli prihodnosti vajine zveze. Saj veste, pri denarju se vse neha.

Pred kratkim sem spoznal punco, ki je prijateljica moje prijateljice. Seveda sva se predstavila in sem tako izvedel njeno ime, potem pa sem iz telefonskega imenika izbrskal še njeno telefonsko številko. Naj jo pokličem? Seveda bi jo takoj poklical, če bi mi sama zaupala svojo številko, tako pa ne vem, ali bom izpadel čudak, če to storim, potem ko sem se sam potrudil zanjo? Nasvet, prosim.
Borut, Koper

Svetnik: Jasno, da ni nič narobe pobrskati za telefonskimi številkami v imenikih, saj zato pa so tam. In čudak boste, če je ne boste poklicali.

S fantom sva šla narazen, sva se pa kljub temu še precej videvala in ostala prijatelja. Celo seksala sva in nekaj časa se je zdelo, kot da se sploh nisva razšla. Potem si je on našel drugo in zdaj me sploh ne pokliče. Kot bi me v trenutku zasovražil. Kaj naj storim? Naj ga pokličem in se poskušam pobotati ali ga pustim, da gre po svoje?
Tanja, Kranj

Svetnik: Saj poznate odgovor, kajne. Imeli ste (oba) svojih pet minut in ni šlo. Pustite ju pri miru.

Opazil sem, da moje dekle odvračajo grde besede. Pri seksu, mislim. Zadnjič sem ji rekel, ko sem bil že hudo zrajcan, da imam rad njeno veličastno rit. Pa drugič: pofuki me! Obakrat mi je rekla, da sem pokvaril trenutek. Ali mi lahko svetujete besede, ki bi jih lahko oba uporabljala v postelji, pa da ne bi bile pregrobe ali neolikane?
Matija, Novo mesto

Svetnik: Poskusite s kakšnim tujim jezikom. Če se vam zdi 'fuck me' pregrob in preveč podoben našemu 'pofuki me', zavpijte kakšno italijansko, špansko ali francosko inačico. Neki nasvet, ki smo ga izbrskali, pravi, da ni pomembno, kaj rečeš, ampak kako. Se pravi, če med seksom zavpijete
'to mi delaj!' namesto kakšne besede ali fraze na f ali na p, lahko zveni zelo rajcajoče, pa ne vsebuje nič vulgarnega. Je pa seveda res, da se kakšen 'pofuki me' vsake toliko zverinsko prileže in da je zanj res težko najti primerno zamenjavo.

playboy@adriamedia.si
Urgentni blok Playboy Slovenija, Vošnjakova 3, 1000 Ljubljana, za rubriko 'Svetnik'

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri