Svetnik: Maj 2006

  • 24.11.2007

Kaj storiti če vašemu penisu punca daje vzdevke, če je vaša ženska aseksualna ali če ste pri triintridesetih še vedno devičnik.

(Foto: Goya)

Sestajam se s krasno punco, ki pa ima čudno razvado. Mojemu penisu daje vzdevke. A je z njo kaj narobe? Je to znak njene neuravnovešenosti, otročjosti ali česa drugega? Meni se zdi butasto in me niti najmanj ne stimulira oziroma vzburja. Kaj pravite? Matjaž, Ljubljana

Svetnik: Mi nič ne pravimo, mi smo znanstveniki, pa pogledamo v literaturo, kaj nam ima ona povedati. Malo pobrskamo po slovenski, nič, pokličemo ameriške kolege, tam pa, jasno, imajo odgovor na vaše težave. Neka Martha Cornog je namreč v osemdesetih izdala knjigo, v kateri je analizirala ljubkovalne vzdevke, ki jih ljudje dajemo intimnim predelom svojih partnerjev, in ugotovila, da jih lahko razvrstimo v pet kategorij. Kakih šest odstotkov tvorijo tisti, ki jih poimenujejo po partnerjevem imenu. Recimo Little Willy, če je njemu ime Bill.

Slovensko analogijo poiščite kar sami, menda ne bo pretežko. Kar 51 odstotkov tovrstnim organom in predelom daje čisto svoja imena. Recimo Janez ali Janezek za penis (oziroma penisek) in Marica za joške. Kakih 11 odstotkov se poslužuje metaforičnega besednjaka, recimo čvrsta batina in sladka češpljica za ..., kakor gotovo veste. Skoraj tretjina (32 odstotkov) je pri mečkanju šaljivo razpoloženih, pa od tod pingpong za jajčka in šparov­ček za češpljo (vidite, mi sodimo med pesnike). Gospa Cornog je tudi ugotovila, da ljudje poimenujemo samo intimne predele svojih teles. Torej, kar naslonite se v miru nazaj in pustite dekletu, naj se pogovarja z vašim Brankom (ali kar že je). Vzdevek navsezadnje niti ni tako pomemben, da se le on odzove.

Pred pol leta sem srečal 25-letno žensko, za katero mislim, da je aseksualna. Je devica, ki trdi, da ni še nikoli čutila nobene želje po seksu. Nikoli ni masturbirala, nikoli ni niti razmišljala o tem, celo o poljubljanju ima neko svoje čudno mnenje. »Ta stvar je mokra in spolzka.« Trdi, da niti tega ni vedela, da je kaj posebnega, dokler ni srečala mene. Mislim pa, da do mene vendarle začenja čutiti nekaj seksualnega. Na najinih randijih se že drživa za roke, čeprav do poljubov še ne pridem. Zanima me, ali bo kaj iz tega? Tine, Kranj

Svetnik: Dragi Tine, če ste zelo zaljubljeni vanjo ali če vam je to, da bi položili to reinkarnacijo matere Terezije, velik izziv, potem kar hrabro nadaljujte, pa boste sami videli, kako in kaj. Če pa ne, si raje poiščite kakšno normalno, ki je vsaj svoje roke že položila nase, in ne zapravljajte časa. »Mokra in spolzka?« Uff ...

Star sem 33 let in še devičnik. Zadnjič je neka sodelavka pokazala naklonjenost, povabil sem jo ven in se mi je zdelo primerno, da ji to povem. Rekla je, v redu in o tem nisva več debatirala. Zanima me, ali sem ravnal narobe? Ali bi moral to zamolčati in kako je na splošno s tem? Stane, Ljubljana

Svetnik: Na splošno to, da ste pri 33 še nedol­žni, ni kaznivo dejanje in zato ni s stališča pravnega reda te države in nekih splošnih moralnih pravil nič narobe, če ste to povedali, ampak ... Naš nasvet bi bil, da s tem ne rinete na površje že med prvo kavo, ker deluje nekako obupano. Povabiš ­sodelavko na prvi randi in še preden lahko pošimfata šefa ali druge ­sodelavce/sodelavke, vi z macolo po njeni glavi.

Predlagamo, da jo še enkrat povabite ven, če vam je še vedno všeč, seveda, in ugotovite, kakšna čustva ste prebudili v njej s svojim priznanjem. Pa da vas ne bo preveč strah, ko se boste znašli pred razprtim cvetom! Še opice so se naučile (in vsa možna nižje razvita bitja), pa se ne bi vi!

Šef me je povabil na večerjo, pa ne vem, kaj naj oblečem. Andrej, Kranj

Svetnik: Žal, če imate kakšno seksualno vprašanje, kar na dan z njim. Za nasvete o tem, kako zlesti nadrejenemu v anus, obstajajo na trgu druge publikacije.

Vse, česar si niste upali povprašati mame ali priznati duhovniku, vprašajte našega svétnika!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri