Svetnik: Maj 2002

  • 26.05.2008

O incestu, fantaziranju, pihanju zraka v vagino in o težavah z velikimi penisi.

(Foto: Margita Z.)

Zadnjič smo s prijatelji gledali šov Jerryja Springerja, v katerem sta nastopila mati in sin, ki imata med sabo pravo ljubezensko razmerje. Vsem se nam je zdela zadeva šokantna. Prijateljica je bila celo tako pretresena, da sploh ni mogla več gledati oddaje, ker se ji je vse skupaj preveč gnusilo. Tudi meni se je zdelo to popolnoma neokusno, sprašujem pa se, zakaj. Če smo v sodobni družbi navajeni sprejemati različne oblike in prakse življenja – tudi spolnega, zakaj se nam vsem bolj gnusi ljubezensko razmerje med mamo in sinom/očetom in hčerko kot pa recimo razne sado-mazo prakse ipd. Tine, Nova Gorica

Svetnik: Na osebni okus vsakega od nas močno vplivajo etične norme v družbi. Na hierarhični lestvici prepovedi oziroma »grehov« sodi incest v sam vrh. Z njim se ukvarjajo skoraj vse kulture, tudi stari Grki so v svoji obsežni mitologiji temu posvetili posebno mesto in še danes govorimo o tako imenovanem Ojdipovem in Elektrinem kompleksu. Odnosi med starši in otroki so vedno zelo intimni, včasih je ta bližina tako močna, da v vseh nas sproži občutek strahu in odpora.

Seveda pri vsem tem ne gre zgolj za etične norme – incest je tudi biološko nesmotrn, ker ne zagotavlja dobrih potomcev (možnost genetskih napak). Že res, da sodobna družba nenehno spreminja tradicionalne vrednote in vsakič znova postavlja pod vprašanje, kaj je prav in kaj ne, kaj je naravno in kaj ne. A če bi se za vsako etično normo vprašali, ali je smiselna, bi morda prišli do sklepa, da sta recimo nadzor rojstev ali pa monogamija biološko nesmotrni. Družbene norme niso vedno logične.

Imam problem. Zaljubljen sem v punce iz erotičnih revij. Resno. Ugotovil sem, da se lahko zaljubim samo v lepotice na erotičnih fotografijah, kar mi povzroča težave v vsakdanjem življenju. Pred kratkim sem imel namreč punco, ki pa me je pustila tudi zato, ker se nisem mogel dovolj vzburiti z njo v postelji. Motilo me je namreč, da nima takšne postave kot punce iz revij. Kadar se samozadovoljujem, vedno razmišljam samo o teh puncah. Nikoli si ne morem predstavljati kakšne punce, ki jo sicer poznam. Saj vem, da je nenavadno, vendar si ne morem pomagati. Kaj naj naredim? Jaka, Ljubljana

Svetnik: V bistvu je tvoje vprašanje, kakšna je razlika med svetom 2D fantazij iz fotografij in svetom 3D punc iz realnega okolja. Nisi napisal, koliko si star, ampak sklepam, da lahko še mirno počakaš kako leto, preden boš ugotovil, da so punce z naslovnic in dupleric morda res lepše, vendar ne govorijo, ne morejo zapeljivo plesati, ti šepetati na uho in se dotakniti vseh tistih točk na telesu, ki te najbolj zakurijo. Ene punce so za gledanje, druge za mečkanje.

Seveda se lepoticam iz revij ni treba čisto odreči – so odlične prijateljice za vzpodbujanje domišljije. Toda ko boš hotel pravo akcijo, zapri revijo in se posveti svoji punci. Obstaja pa seveda druga pot – približaj se svojim lepoticam skozi objektiv. Začni se ukvarjati z erotično fotografijo, in če ti bo uspelo, boš lahko vse življenje obdan z lepoticami z vsega sveta. Mogoče se vidimo tudi na naših naslovnicah in duplericah.

S punco zelo uživava v oralnem seksu in si izmišljava vse mogoče položaje in tehnike. Zadnjič mi je prišlo na misel, da bi ji pihal zrak v vagino. Punca je rekla, da je to za žensko lahko smrtno nevarno. Ali je to res ali me vleče za nos? Metod, Ljubljana

Svetnik: Takšno pihanje bi lahko bilo smrtno nevarno, vendar v zelo zelo redkih primerih. Če bi v vagino neposredno vpihali velike količine zraka, tako da ne bi mogel nikjer uhajati, bi lahko v izjemno redkih primerih prišlo do nenavadno visoke vsebnosti kisika v kardiovaskularnem sistemu. To bi lahko imelo resne posledice pri ženskah, ki imajo povečan krvni obtok v vagini (kar se lahko zgodi pri raznih poškodbah ali nosečnosti).

Torej: pri veliki količini zraka v vaginalnih kanalih bi ta lahko vstopil v krvni obtok in povzročil resne težave, teoretično tudi s smrtnimi posledicami – če bi to povzročilo blokado krvnega pretoka. Ampak seveda je možnost za to izjemno majhna. Kolikor se zdi vse skupaj zelo napihnjeno, je nauk popolnoma preprost – punca vam je verjetno želela samo povedati, da ji takšno pihanje na dušo ni preveč všeč.

Moj fant ima zelo velik penis, zato ga zelo težko sprejmem vase. Verjamem, da zanj to ni fino, ker ne more penetrirati po vsej dolžini. S prejšnjimi fanti nisem nikoli imela podobnih težav. Kaj lahko storim? Želim si, da bi pri seksu oba lahko popolnoma uživala. Tina, Domžale

Svetnik: Velikost ni vedno prednost. Mogoče je vajina težava čisto anatomske narave – lahko da glavica njegovega penisa udarja ob vaš maternični vrat. Tukaj lahko pomaga raziskovanje novih in novih položajev, dokler ne odkrijeta takšnega, ki obema omogoča največ užitka. K lažji penetraciji pomagajo tudi različni lubrikanti, ki so na voljo v vseh seks shopih in tudi lekarnah (priporočljivi so lubrikanti na vodni osnovi). Ne glede na samo velikost in obliko penisa je zelo pomembno tudi to, kar se zgodi prej, pred samo penetracijo. Privoščita si dolgo in zanimivo predigro, takšno, da bo oba zadosti vzburila. Kreativnost obeh partnerjev največkrat razreši vse posteljne težave.

Vse, česar si niste upali povprašati mame ali priznati duhovniku, vprašajte našega svétnika!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri