Svetnik: Junij 2005

  • 18.01.2008

O načinih obdelovanja vagine z jezikom, seksu pred poroko, vaših jajčkih, občutljivosti klitorisa in o doživljanju orgazma.

Mnogi moški imajo težave s prezgodnjim izlivom. Moje so ravno nasprotne. Kar potruditi se moram, da mi pride. Moja partnerka, ki v najinem seksu doživlja več orgazmov, in to prav zato, ker lahko dolgo ostanem čvrst in pokončen, ima zaradi tega slabo vest. Domišlja si namreč, da me ne vzburi dovolj. Z orgazmom nimam nobenih težav pri oralnem seksu, kjer je draženje penisa mnogo bolj neposredno. Razmišljala sva o tem, da bi kupila kak zapleten seksualni priročnik, pa se oba bojiva, da bi to prizadelo najino razmerje, ki vendarle ne temelji samo na seksu. Tole pismo vam pišem brez njene vednosti, a ji bom, če mi boste pomagali s kakšnim nasvetom, povedal zanj, saj je najino razmerje vedno temeljilo na zaupanju in resnicoljubnosti. Hvala. Tadej, Postojna

Svetnik: Nič bolj ne škoduje razmerjem kot slab ali narobe razumljen seks. Vtikanje penisa v vagino ni edini ‘normalni’ način za doseganje orgazma in tudi ne najbolj učinkovit, kar ste tudi sami ugotovili. Naše prvo pravilo, ko gre za seksualne težave, je: počnite tisto, kar vam uspeva. In če mislite, da bo pomagal zapleten seks, se ga kar polotite. In ko (če) ne bo, se mirno vrnite k čemurkoli, kar deluje.

Moje dekle stoka, ko ji drgnem klitoris. Mislil sem, da zaradi užitka, dokler mi ni zadnjič priznala, da jo boli. Ali ni klitoris najbolj erogena cona ženskega telesa? Sem čuden, počnem kaj narobe? Simon, Novo mesto

Svetnik: To zadnje bo, prijatelj dragi. Klitoris je res najbolj erogena cona ženskega telesa, je pa tudi najbolj občutljiva. Nekaterim ženskam sicer ustreza močnejše drgnjenje ščegetavčka, mnogim pa neposredni stik povzroča neugodje ali celo bolečino. Predlagamo vam, da namesto direktnega napada nanj izvedete obleganje. Da krožite s prsti ali z jezikom okrog njega in spremljate partnerkin odziv. Sicer pa imate usta tudi zato, da kaj vprašate, mar ne?

Ko masturbiram, se moja jajca včasih kar skrijejo vame. Zakaj? Je to nevarno? Andrej, Ljubljana

Svetnik: Pomirite se – gre za popolnoma normalno stvar. Nič nenavadnega ni, če se vaša jajca sprehajajo po mošnjičkih in kdaj pa kdaj tudi zbežijo iz njih. To se pogosto dogaja pri vzburjenju ali pa v hudem mrazu. Tako narava poskrbi za vaša jajčka, ko so najbolj ranljiva. To ni nevarno in je – kot ste že ugotovili – tudi začasno.

Star sem 22 let, študent ene od ljubljanskih fakultet. Med študijem sem spoznal čudovito dekle, s katero se zdaj sestajava že celo leto. Vse bi naredila zame, le spolnih odnosov noče. Veliko se poljubljava in božava, toda ko jo poskušam sleči, me vedno ustavi in pravi, da noče seksati pred poroko. Vsakič ko jo zagledam, se mi stemni pred očmi in si zaželim divjega seksa, pa vem, da ga ne bom deležen. To je privedlo do tega, da sem začel zavračati ta ‘suhi seks’, to božanje in poljubljanje, ker od tega nimam nič, razen mokrih hlač, ker jih ne smem sleči. Zelo jo imam rad in v kopalnici, ko sem sam, večkrat sanjarim o njej. Tudi sam sem še vedno devičnik in počasi postajam obupan. Nobene druge ni, s katero bi si želel seksati, zato sem začel razmišljati, ali ni z menoj kaj narobe. Ali je? In zdi se, da bolj ko se vznemirjam, pogosteje masturbiram. Vsaj trikrat na teden. Kako slabo je to zame? Zelo prav bi mi prišel vaš nasvet, ker res več ne vem, kaj naj storim. Alen, Maribor

Svetnik: Če tega dekleta ne nameravate poročiti, potem samo zapravljate čas. Poiščite si tako, ki bi si želela seksati z enakimi motivi kot vi – iz veselja do seksa in iz ljubezni, če prav razumemo. Samo pomislite na to, koliko spodnjih hlač manj boste morali zamenjati na dan. Ali pa svoje sedanje dekle poskusite nagovoriti na neke vrste mokrejši peting in potem, ko se odpre, lop po njej. Kot zdaj stojijo stvari, gre pri vašem razmerju za enosmerno cesto, na kateri vaša devica Orleanska postavlja prometne znake. Vso pravico imate do seksa, in če vam ga ona ne privošči, si pač poiščite tako, ki vam ga bo.

Mojo ženo zelo razvname, če sežem z jezikom globoko v njeno vagino. Vsi seksualni priročniki, ki sem jih prebral, pa pravijo, da v notranjost vagine ni občutljiva za tovrstne podvige. Njena očitno je. Dejan, Ljubljana

Svetnik: Če nimate res izjemno dolgega jezika, potem tako ali tako ne dosežete notranjosti njene vagine. S povprečnim jezikom lahko namreč podražite male sramne ustnice in področje okrog njih, ki je pa, kar se vzdražljivosti tiče, seveda popolnoma druga zgodba kot notranjost vagine.

Vse, česar si niste upali povprašati mame ali priznati duhovniku, vprašajte našega svétnika!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri