Svetnik: Junij 2001

  • 12.06.2008

Kaj storiti: če ne prenesete lizanja vagine; če prdite; če ponorite na košarkarskih tekmah, kadar sodniki piskajo v škodo vašemu moštvu; če ne znate plavati in če vam odpove med seksom.

(Foto: ?)

Nikoli v življenju še nisem nobene punce vzburjal z lizanjem po njenem mednožju. Nikoli nisem nobene polizal. Ne vem, zakaj, ampak ne morem. V postelji funkcioniram, ne da bi se hvalil, nadpovprečno: uporabljam bujno domišljijo, različne filozofije, skratka, seksualno sem dovolj osvobojen, sproščen in iznajdljiv. Le lizanja vagine ne prenesem. Torej, doslej ni bilo nikakršnih problemov, dokler se ni pojavila ONA. Pravi, da ne razume, da ne verjame, skratka, precej je razočarana. Najino razmerje visi na nitki. Je mogoče kaj narobe z mano? M. T., Kočevje

Svetnik: Po tem, kar ste opisali, bi vašim posteljnim dosežkom težko rekli nadpovprečni. Kunilingus spada namreč med osnovne posteljne veščine, če želi moški resnično zadovoljiti žensko. Za nekatere ženske je to najpomembnejša in najzanesljivejša pot do orgazma.

Res je, da ima vsakdo različen odnos do spolnosti in spolnih praks. Vaš primer odpira dve temi: vzajemnost med obema partnerjema pri seksu in vaš odnos do ženskega mednožja. Tako kot veliko stvari v človeških odnosih tudi seks temelji na logiki daj-dam. Če pričakujete od nekoga nekaj, je pač samoumevno, da znate uslugo tudi vrniti. V pismu ne omenjate, zakaj tega ne morete oziroma ne marate početi. Najstniki se pred prvim seksom pogosto sprašujejo, ali je oralni seks higieničen.

Recimo, da dvomite o njeni intimni higieni in vam je nerodno vprašati, ali je dovolj čista. V tem primeru lahko izvedete eleganten trik in jo povabite pod prho in ji kot del predigre umijete vagino. Če vam morda ni všeč vonj in okus njenega mednožja, skočite v videoteko po film Devet tednov in pol. Dobro si oglejte si prizor, v katerem jo polije z medom in nato slastno poliže. In ne nazadnje: sladoled. Trenirajte na vanilijevih kepicah.

Star sem 39 let, poročen, oče treh otrok, živim na obrobju Maribora in mislim, da bi moral biti zadovoljen. Imam prijetno in kreativno službo, sodelavci me spoštujejo. Vse je v najlepšem redu. Zanime me, ali je normalno, da prdim? Ali je normalno, da me to sploh ne moti? Peter, Maribor

Svetnik: Prdimo vsi. Moški in ženske, Mariborčani, Ljubljančani in drugi. Slavni in manj slavni. Ene to moti, druge ne. Somišljenikov imate po svetu kar dovolj. Najdete jih v klubu Prdcev – www.fartclub.cjb.com, prdcem pa lahko tudi prisluhnete na plošči skupine The Fart Guys. Vetrovi so seveda popolnoma naraven pojav. Povzroča jih lahko zrak, ki ga pogoltnemo, in plini, ki se izločajo v naša prebavila iz krvi ali nastajajo pri kemičnih reakcijah v prebavilih oziroma jih tvorijo bakterije, ki tam živijo.

Odrasla oseba proizvede na dan približno pol litra takšnih plinov in jih sprosti v povprečju 14-krat na dan. Odvisno seveda tudi od tega, kakšno hrano zaužije. Za prdce pravimo, da velja isto pravilo kot pri psih – bolj ko so glasni, manj smrdijo. Vendar to ne drži popolnoma. Največ smradu povzroča hrana, ki je bogata z žveplom. Tako so recimo cvetača, jajca in meso znani krivci smrdljivih prdcev, medtem ko fižol povzroča veliko vetrov, vendar pa nimajo tako neprijetnega vonja. Značilen in prepoznaven zvok povzročajo vibracije analne odprtine. Ali se bo prdec slišal kot rafal ali tiha bombica, je odvisno predvsem od pritiska plina na analno odprtino in moči mišice zapiralke.

V življenju sem naletel na mnogo krivic, ki so se dogajale bližnjim ali meni in nikoli nisem reagiral pretirano agresivno. Toda dobesedno ponorim na košarkarskih tekmah, kadar sodniki piskajo v škodo mojemu moštvu. Ne morem verjeti, zakaj se ekipi, ki je med najboljšimi v Evropi, dogajajo krivice, sodniške napake, ki se jih vidi z Rožnika. Ali smo res tako majhni in nepomembni v svetu športa in kapitala? Moj problem: vem, da bom enkrat skočil na igrišče in oklofutal sodnika. Ne vem, kdaj bom to naredil, ampak prišel bo trenutek, ko bom. Rado, Ljubljana

Svetnik: Krivice in »slepi« sodniki imajo podoben vpliv na igralce in navijače Olimpije, Kinderja ali Lakersov. Lahko se seveda pogumno lotite tudi sodnika, toda žal vam ne bo nihče ploskal. Sodnik bo ponižan in vaš priljubljeni klub finančno kaznovan. Bolj sproščujoče je kričanje in preklinjanje, saj si pri vebralnih napadih lahko med tekmo privoščite marsikaj, kar bi sicer v vsakodnevnem življenju drago plačali. Slovenci smo znani po neizvirnih in pustih psovkah, mogoče je napočil čas, da jim najdete pravo ostrino, pravi »žmoht«. Če smo majhni, še ne pomeni, da ne moremo biti glasni.

Julija grem na diskretne počitnice v Savudrijo. Prvič z ljubico. Star sem skoraj štirideset, a ne znam plavati. Nikoli ni bilo prave priložnosti, da bi se naučil. Od nekdaj sem rajši hodil v hribe. Zdaj sem pred dilemo: naj grem na morje in tvegam »razkritje« ali naj grem z družino v Bovec tako kot vsako leto? B. B., Celje

Svetnik: Pri plavanju obstajata dva nasprotna principa – ali se preprosto vržete v vodo in kar bo, bo ali pa previdno trenirate v nizki vodi, tako da lahko v vsakem trenutku varno stopite na tla. Enako velja pri razmerjih. Razkritje, o katerem govorite, ima manj skupnega s tem, ali se vam bo ljubica posmehovala na plaži ali pa družina dolgočasila v hribih, kot s tem, kaj bi pravzaprav radi. Ko boste izbrali med morsko globino ali gorskim jezerom, bodo vsa druga razkritja mala malica. Seveda lahko tudi spretno plavate med obema. To pa zahteva vrhunsko znanje in kondicijo.

Vem, da se je to zgodilo že milijonom moških in vem, da naj bi to doživela že skoraj vsaka ženska. Med seksom mi je odpovedal. Sploh se ni premaknil. Punca se je zelo trudila, tudi oralno, a ni pomagalo. Vmes sem se spraševal, kaj v resnici razmišlja ženska, kadar se to zgodi. Andrej K., Ljubljana

Svetnik: Noben moški ne more natančno vedeti, kaj v resnici roji po glavi ženski, kadar se zaman trudi obuditi njegov penis v življenje. Mogoče je tako še najbolje.

Vse, česar si niste upali povprašati mame ali priznati duhovniku, vprašajte našega svétnika!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri