Svétnik: julij 2012

  • 22.06.2012

Vse, česar si niste drznili povprašati mame ali priznati duhovniku, zaupajte našemu Svétniku! Tokrat o seksu v troje, čutilih, moških torbicah in torbičarjih, fotografiranju za Playboy in o otrocih in (spolnem) življenju!

Vse, česar si niste drznili povprašati mame ali priznati duhovniku, zaupajte našemu Svétniku! (Foto: Shutterstock)

Vesna, Litija: S fantom sva skupaj skoraj dve leti, oba sva na začetku tridesetih. Nekoč mi je povedal, da se mu je sanjalo, da skupaj z nama leži še neka ženska. Poimenovala sva jo 'ona druga' in se hudovala, ker ni hotela pomagati pri hišnih opravilih, prav tako je ni bilo, kadar sva s fantom spala vsak na svojem domu itd. Pa se enkrat spet pogovarjava o tej 'ta drugi', od katere ni nobene koristi, ko fant zastavi vprašanje: »Kaj misliš, kako bi bilo, če bi se nama pri seksu dejansko pridružila še ena?« To vprašanje sva premlevala še precejkrat, a nisva prišla do nekega zaključka. Zase lahko rečem, da mi je z njim lepo v postelji in tudi sicer. V troj­čku ne vidim smrtnega greha, bolj me skrbi, kako bi se stvari odvijale potem – med nama ali med nami. Prosim za vaš komentar, priporočilo, nasvet ...

Svétnik: Oscar Wilde je nekoč dejal, da je edini način, da se upremo skušnjavi, ta, da se ji prepustimo. Kot najbrž veste, se je sam te misli zelo držal pa je končal svoje življenje precej bedno in v sramoti. Ne želimo vas strašiti, a če se boste lotili uresničevanja te fantazije, ki je mimogrede na vrhu najpogostejših moških seksualnih sanjarij, vam svetujemo di­skretnost. Se pravi, nič fotografiranja, snemanja, Facebooka ipd. Kako bo potem med vama? Hm, na to vprašanje si boste morali odgovoriti sami. Če vas res ne bo motilo, da bo vaš fant obenem servisiral še eno češpljo, potem ne bi smelo biti hudega in vam (mu) seveda z vso privoščljivostjo želimo: srečno.

Stane, Ljubljana: Pred kratkim sem prebiral članek, ki je govoril o tem, česa vsega so sposobne živali s svojimi čutili. V članku je bil opisan primer človeka, ki je za kratek čas – potem ko se je zadel z vsemi možnimi drogami – lahko zavohal čustvena stanja sodelavcev in sodelavk. Tudi to, kdaj so se sodelavke 'gonile', recimo. Ali ste brali o tem? Se da še kako drugače priti do tega stanja?

Svétnik: Smo, in sicer v članku o Temple Grandin, Avstralki, ki je napisala že več knjig o živalih. Ne, žal ne poznamo, pa tudi recepta omenjenega človeka vam ne priporočamo. Po koktajlu vseh mogočih drog imate namreč veliko več možnosti, da ne boste vohali nič več kot to, da vam bo uspelo zaznati feromone, ki jih okoli sebe širijo sodelavke. S povabilom na kavo (kino, večerjo itn.) se da sondirati teren z manj tveganja.

Matjaž, Maribor: Že vse življenje oziroma že vse svoje odraslo življenje hodim okoli z majhno moško torbico, v katero lahko spravim mobilni telefon in denarnico, in doslej nisem vedel, da bi bilo s tem kaj narobe. Potem pa sem srečal neko dekle, ki mi je zelo všeč, povabil sem jo na pijačo, in ko sva se dobila, se je ob pogledu name začela smejati in mi je rekla: »A ti si pa tudi torbičar?« Kljub temu mi je še naprej všeč, in ker bi rad, da se med nama kaj razvije, bi potreboval nasvet, kar se teh torbic tiče. Kak­šna je primerna?

Svétnik: Nobena. Torbice so za punce in nogometaše s slabim okusom in frizurami. Pedertošl jim pravijo na Štajerskem in sodijo v kategorijo belih nogavic v čevljih, kombinacije spodnjega dela trenirke in srajce ali srajce in puloverja, belih hlač in oprijete rožnate majice ipd.

Marlena, Koper: Zelo rada bi se fotografirala za Playboy. Mislim, da imam kaj pokazati, imam pa težavo. Moj fant mi tega ne dovoli. Pravi, da je slišal od marsikoga, kaj vse se dogaja na teh fotografiranjih in da še nobena od tam ni odšla nedotaknjena. Kako naj ga prepričam, da nima prav in da bi bil tudi on ponosen na fotografije?

Svétnik: Hja, na teh fotografiranjih ni prav veliko ljudi. Poleg fotografa ali fotografinje še stilistka in potem je počasi že konec, tako da ne vemo, kdo so tisti 'marsikdo', ki bi mu lahko zaupali podrobnosti. Pa saj najbrž ne gre za to. Verjetno se mu ne zdi prav, da bi tisto, v čemer lahko sam uživa, vsaj malo delil s prešerno Slovenijo in po možnosti še širše. In če je tako, imate bolj malo možnosti, da dobite njegovo privoljenje, če ga že potrebujete.

Martin, Ljubljana: S punco sva se imela lepo, dokler se nama ni rodila hči. Kolesarila sva in se nasploh precej ukvarjala z rekreativnim športom, marsikam sva šla, zdaj pa edina destinacija pelje na Gorenjsko, kjer živijo njeni starši. Sit sem družinskih piknikov, in kar se mene tiče, smo mi trije družina, ne pa še vsi dedki, babice, strici in tetice ... Ko ji omenim, da bi kam šli, začne komplicirati, da potem še mene mine. In s seksom je podobno. Vsake toliko in kot da bi mi delala uslugo. Prej je bilo pa čisto fino. Kaj naj storim?

Svétnik: Z otrokom je ogromno dela, in če gre samo za to, da je punca utrujena, ji pač pomagajte, kolikor se da, in upajte na najbolje. Če gre pa za sindrom slovenske matice, ki se korenin zave, ko se rodi potomstvo, in ji takrat udarijo na plan vsi v zibki privzgojeni vzorci obnašanja, potem ste pa nasankali. Če vas ne tolaži to, da niste edini (in vas ne bi smelo), potem svetujemo resen pogovor. Povejte ji, kar ste napisali nam, in poudarite, da njeno vedenje nikakor ni nekaj normalnega in ne zagotavlja dobre osnove za dolgo in prijetno zvezo. Zaljubili ste se v ono mikavno športno in seksualno aktivno punco, in ne v staro mamo, pa otrok gor ali dol.

  • Vaša vprašanja sprejemamo na: URGENTNI BLOK PLAYBOY SLOVENIJA, Vošnjakova 3, 1000 Ljubljana, za rubriko "SVETNIK", playboy@adriamedia.si

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri