Svetnik: Julij 2001

  • 11.06.2008

Kako opozorite sosede, da preglasno vzdihujejo; kako veste, da je znanka lezbijka; kako veste, ali dekle z umetnimi prsmi občuti vaš dotik in ali lahko pri hujšanju shujšate tudi v penis.

(Foto: Goya)

Živim v majhni vasi, kjer se ponavadi vse sliši. Zraven najine hiše je vikend, v katerega se nekajkrat na teden iz Ljubljane pripeljeta fant in punca. Vedno se nekaj minut po prihodu iz oken zasliši glasno in strastno vzdihovanje in kričanje, ki traja kar nekaj časa in odmeva po vsej vasi. Na začetku se mi je zdelo še zabavno, sedaj pa sem skoraj prepričana, da to delata tako glasno nalašč, še posebej, ker vsakič veselo pozdravita, kadar sva z možem na dvorišču skupaj z obema hčerkicama. Takšno norčevanje se mi ne zdi spodobno. Moj mož noče ničesar komentirati. Kako naj ju opozorim, da me motita? Maja K., Avber

Svetnik: Vaš problem bodo rešili vaši stari starši ali tete – nekdo, ki bo nekajkrat na teden poskrbel za varstvo vaših otrok. Medtem se lahko vidva z možem lotita dela – med rjuhami. Njegov molk in vaša zamera namreč izdajata zavist, le da vsak reagira po svoje. Zato predlagam, da se problema lotita takole: ko bosta sama (brez skrbi, otrokom ne bo škodilo malo oddiha od vestnih staršev), si privoščita sproščen seks in med njim naslednji eksperiment – najprej poskusite dihati glasneje, nato ob vsakem potisku še rahlo zakričite in naslednjič še bolj.

Začutili boste, da vas to na poseben način sprošča in hkrati dodatno vzburja. Znano je namreč, da kričanje med seksom povzroča dodatno stimulacijo, ki se z vibracijami trebušne prepone širi na področje genitalij. Ko bosta to obvladala, bosta razumela svoja soseda. Z uspešno vadbo med tednom ju lahko za vikend presenetita in jima s kričanjem pokažeta, kako je treba biti glasen. Kdo ve, mogoče vsi skupaj sprožite verižno reakcijo po vsej vasi. Če vam bo uspelo, nam vsekakor sporočite – vsi iz uredništva bomo z veseljem prišli poslušat enkraten vaški »koncert«.

Na zabavi se je med igro cigareta resnice izkazalo, da moja znanka, ki je stara približno 30 let, ne ve, kakšnega okusa je moška sperma. Ali je možno, da je lezbijka? Marjan Č., Maribor

Svetnik: Če bi bile vse ženske, ki jim moška sperma ni všeč ali je ne želijo niti poskusiti, lezbijke, potem Lezbos ne bi bil samo majhen otok sredi Sredozemlja. Sperma ima pač specifičen okus in okusi so različni. Veliko žensk ima do sperme tudi takšen odpor, da je ne želijo niti poskusiti. Zaradi tega še niso lezbijke, imajo pač takšno zavoro.

Nekatere je ne želijo poskusiti, ker se bojijo možne okužbe s kakšno od spolno prenosljivih bolezni, kar je na primer pri odnosih z neznanim partnerjem precej priporočljiv zadržek. V primeru vaše prijateljice bi lahko vašo dilemo rešili kar na zabavi – med igro resnice, bi ji lahko to vprašanje postavili brez hude zamere.

Všeč so mi velike prsi. Zanima me, ali je res, da dekleta, ki si jih umetno povečajo, manj uživajo, ker ne čutijo več bradavic in predela okoli njih? Kako lahko vem, ali se dekle s takšnimi prsmi med draženjem samo pretvarja. Boštjan J., Ljubljana

Svetnik: Spremenjen občutek za dotik je lahko ena od posledic operativnega povečanja prsi. Predvsem prve dni po operaciji, pozneje ostane kot trajna posledica le pri manjšem številu žensk. Če je operacija uspešna, ostanejo občutljivi živci, ki so pod predelom bradavic, nepoškodovani. In prav bradavice so prava pojoča travica, ki povedo, ali je dekle res vzburjeno. To je namreč področje, ki je zelo občutljivo za vsakršne dražljaje. Pokončne, trde bradavice so zanesljiv indikator vzburjenosti. Če so občutki šibki, tudi bradavice ne »trzajo«.

Ali lahko pri hujšanju shujšam tudi v penis? Že sedaj ni ravno velikan, zato se bojim, da bo skupaj s kilogrami šla tudi dolžina. Po mnenju zdravnika moram namreč shujšati vsaj za 10 kilogramov. B., Murska Sobota

Svetnik: Brez skrbi, telesna teža in dolžina penisa nista neposredno povezani. Zato se vam s tega vidika ni treba bati hujšanja. Ravno nasprotno. Manj ko boste imeli kilogramov, tem večji bo vaš penis – na pogled. Ko se boste znebili trebuha, boste lahko svojega prijatelja tam spodaj pozdravili v vsej njegovi na novo odkriti veličini. Optični učinek bo še večji, če se boste v ogledalu pogledali od strani. Torej, prej ko bodo šli odvečni kilogrami stran, prej bo vaše premoženje naraslo, vsaj na videz.

Vse, česar si niste upali povprašati mame ali priznati duhovniku, vprašajte našega svétnika!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri