Svetnik: Januar 2011

  • 27.12.2010

V tokratnem svetniku o masiranju, fenomenu vzburjenosti ob nenavadnih dneh, poroki z veščo, rajcanju drugih žena in velikosti moškega ponosa ...

(Foto: Ilustracija Goya)

Prijateljica mi je zaupala, da si poleti, preden gre ven, redno zmasira prsi z vrečko ledu, kar naj bi jih stimuliralo in ohranjalo čvrste. Ali to zares deluje? Zanima me tudi, kako naj se uredim, da bom tudi z majhnimi prsmi videti seksi? Je pač že tako, da fantje vedno najprej pogledajo tiste z večjimi.
Marjana, Ljubljana

Svetnik: To že mogoče drži, da fantje najprej trznejo k večjim, a večina potem pogled umakne tudi kam drugam. Sploh se nam zdi, da se dekleta ukvarjate z velikostjo (svojih) joškov mnogo bolj, kot bi bilo treba. Če samo pomislimo, ena največjih 'uspešnic' slovenskega Playboya je bila Nike Zalokar (se je še spomnite?), ki je imela vse, kar je treba, pa čeprav je bil njen par ljubko majhen. Itak damo slovenski moški več na čvrsto in lepo zaobljeno rit, tako kot tudi večina na stari celini. Kar se pa ledene masaže tiče: od drgnjenja z ledom vam bodo za kratek čas otrdele bradavičke, prsi pa odrevenele. In to je vse.

Pravijo, da naj bi sonce stimuliralo ljudi k volji do življenja in s tem tudi do razmnoževanja, sam pa sem opazil, da sem najbolj potreben ob temačnih, deževnih dneh. Takrat bi najraje kar ostal pod odejami, pa ne sam, če me razumete. Obstaja kakšna znanstvena razlaga mojega fenomena?
Miran, Maribor

Svetnik: Ne da bi vedeli zanjo, a če smo lahko za trenutek antropologi: mogoče vas bedno vreme podzavestno opozarja na minljivost življenja in od tod tiha želja po prokreativnem početju. Ali pa se vam – tako kot mnogim med nami – ob kakšni vremenski žalosti tam zunaj preprosto ne da iz postelje. In če je človek že v postelji in ne spi ...

Moj najboljši prijatelj se je poročil z veš­čo, s katero se nihče od mojih prijateljev, vključno z mojo punco, noče niti srečati. Kako naj mu povem, da se je zaj...?
Tine, Kranj

Svetnik: Ne morete in niti ni treba. Vsak normalen bi moral vedeti, da je nekaj narobe, če se druži samo še z ženinimi prijateljicami, njihovimi možmi in sorodniki. Če tega ne opazi ali ne razume, tudi vaše prigovarjanje ne bo zaleglo.

Ugotovil sem, da me vzburja, če moja žena vzburi tudi kakšnega drugega moš­kega, kakšnega popolnega neznanca. Recimo v restavraciji, kamor pride v minikrilu brez hlačk, sede za mizo tako, da lahko moški za drugo mizo bulji v njene noge, ki jih potem med večerjo razmika in razmika ... Sama tega sicer ne prizna in pravi, da to počne samo zaradi mene, toda vedno po kakšnem takšnem 'nastavljanju' imava doma dober seks. Ali to počne veliko parov?
Peter, Murska Sobota

Svetnik: To, da žena uživa v rajcanju drugih (pa čeprav ne prizna), vi pa v njenem početju, vaju uvršča med ekshibicioniste. Pri takšnih vzgibih se tu in tam zaloti večina ljudi, ampak vidva, ki svoje predstave načrtujeta, pa sodita v ožjo skupino. Odziv drugih moških daje vaši ženi vedeti, da je privlačna ženska, in vam, da ste s privlačno žensko. Številni pari se gredo takšno igrico. Samo pomislite na številne spletne strani, na katerih se ženske razkazujejo belemu svetu. Njihovih fantov ali mož pri tem tako zelo ne vzburja pogled na razkazujočo žensko (kot bi recimo vo­ajerja), ampak misel na odziv drugih moških ob ogledu posnetkov.

Stara sem 22 let in imam 12 let starejšega fanta. Ko sva v postelji, si rada predstav­ljam, da sem ena njegovih prejšnjih deklet, pa ga sprašujem o podrobnostih, kot so recimo, kakšne položaje si je katera od njih želela pa katera med njimi je imela najbolj tesno češpljo ali največje joške, in se potem igram, da sem ena od njih. Seks je ponavadi čudovit, se je pa fant začel upirati mojim igricam, češ da bi me rad videl in doživel v postelji takšno, kakršna sem v resnici. In ker bi jaz rada igrala vsakič, ko sva skupaj, me je malo strah, da bi se tega naveličal. Rekel mi je tudi, da takih želja ni imela še nobena njegova nekdanja punca. Ali je to zaradi tega, ker se razlikujeva po starosti in sem jaz radovednejša od njega?
Karmen, Ljubljana

Svetnik: Se je že naveličal. Razumemo vašo radovednost in popolnoma jasno nam je, da lahko igranje vlog popestri seks – seveda, če gre za občasno igranje vlog. Poleg tega pa ne boste nič izvedeli o njem ali o sebi, če se boste vztrajno pretvarjali, da ste neka druga. Dajte mu raje nekaj svojega, po čemer si vas bo zapomnil. Bodite samosvoja. Pravi moški to zna ceniti.

Moja punca mi je zadnjič med res dob­rim seksom – uh, kako je bilo dobro! –, ko sem jo vprašal, kaj ji je všeč na meni, rekla, da ji je posebej všeč moj tič. Da je največji, kar jih je videla, in da jih je videla že ogromno. Naj bom tega vesel ali ne?
Martin, Koper

Svetnik: Hja ... To, da ima človek velikega, je gotovo blagodet.

playboy@adriamedia.si
Urgentni blok Playboy Slovenija, Vošnjakova 3, 1000 Ljubljana, za rubriko 'Svetnik'

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri