Svetnik: Januar 2009

  • 11.12.2008

Vse, česar si niste DRZNILI povprašati mame ali priznati duhovniku, ZAUPAJTE našemu Svétniku!

Star sem 28 let, in ko sem prvič z žensko, imam skoraj vedno težave z erekcijo, včasih pa tudi kasneje v odnosu. Penis hitro upade ali pa sploh ni dovolj trd. Problem je moteč in zrihtal sem si Viagro, ki mi da zagon in pravo trdoto. Problem je, da punce takoj opazijo razliko, če Viagre ne vzamem ali pa mi je zmanjka. Ko pripomnijo, da ni tako trd kot po navadi, jim valjda ne povem za Viagro. Kaj mislite o tem? Zanima me še, a je kak problem,

če jem Viagro ves čas pri svoji starosti. A obstajajo kakšne posledice? Aleksander P.

Svetnik: Februarja 2008 smo v Playboyu obsežno pisali o erektilnih disfunkcijah in zapisali tudi, kako nujno je, da se pred uporabo zdravil za odpravljanje težav z erekcijo posvetujete z zdravnikom. Viagra ni edino zdravilo in morda vam bo bolj ustrezalo katero drugo. Poleg tega se je dobro zavedati, da je telo zapleten organizem in da ene težave lahko le nakazujejo druge. Zdravniki ugotavljajo, da je kar 70 odstotkov težav z erekcijo fiziološkega izvora!

Obenem opozarjamo na stranski učinek: raziskava iz leta 2007 kaže, da zdravila omogočijo nadstandardno trdoto penisa, zaradi katere imajo moški kasneje občutek, da brez tablete niso sposobni normalne erekcije. Priporočamo vam vsaj manjše odmerke (pol ali četrtino tablete), ne pozabite pa, da se ženske lahko lotite tudi drugače – dober kunilingus je redek in cenjen.

Imam novega fanta, in ko mi jo je nazadnje lizal, sem neprestano mislila na njegov velik in dolg nos in kako dobro bi bilo, če bi šel z nosom vame, hkrati pa me še vedno lizal. To sem mu po seksu previdno omenila, ampak me je gledal zgroženo, kot da sem predlagala nekaj gnusnega. Od takrat je malo čuden in me raje sploh ne liže, meni pa so veliki nosovi res seksi (seveda na visokih tipih). Kako naj ga prepričam, da je to vse čisto normalno in da bi ta svoj nos lepo vključil v najine igrice? Jadranka s Štajerskega

Svetnik: Predlagamo, da poskusite s privlačnimi pogajanji in humorjem. Ponudite kaj res dobrega. Če ne bo za, pa vam želimo več sreče z naslednjim fantom.

Zdi se mi, da se mi je na tiču naredila bulica, in sicer ravno na takšnem mestu, da je ne morem videti. Dodatno težavo mi dela trebuh, ki je tako velik, da v bistvu tiča od zgoraj sploh ne morem videti. Poskušal sem si pomagati z ogledalom, pa tudi ne gre. Bulica je taka malo trša in ni velika. Kaj mislite, da bi to lahko bilo? Slavko

Svetnik: Priporočamo vam strokovni pregled in obisk nutricionista!

Kar dolgo sem že samski in morda je čas za zvezo. Imam le problem, da sta mi zelo všeč dve. Prva me bolj spolno privlači, je zabavna, družabna in obema nama je všeč enaka glasba. Problem je, da se ne strinjava glede nekaterih velikih tem, kot sta politika in vera. Druga ni tako lepa in me spolno ne privlači, a sva čisto skladna v prepričanjih in se bolje razumeva. Svétnik, kako bi se ti odločil med takima dvema možnostima? T. Ž.

Svetnik: Spregledali ste tretjo možnost, ki bi jo izbrali mi. Nobena od naštetih ni za vas! Upamo pa, da ste se iz omenjenih primerov vsaj naučili, kaj vam je pri partnerki pomembno.

Nedavno sem spoznala enega ful simpatičnega in zabavnega fanta, ki pa je na vozičku. Zelo je aktiven, uspešen in res mi je všeč. Mislim, da je naklonjenost obojestranska, čeprav on tega ne kaže ravno očitno. Za zdaj še nič kaj posebej intimnega ni bilo med nama, ampak zanima me, ali paraplegiki lahko seksajo in kako. Veronika

Svetnik: Da, lahko, saj seks ni le aktivnost spolnih organov, temveč celotnega telesa. Odvisno je, za kakšno poškodbo gre, a številni moški poročajo, da kljub diagnozi in zdravniškim mnenjem, da spolni odnosi ne bodo več mogoči, uživajo v spolnosti.

Spolnost v takem primeru zahteva nekaj razmisleka, zaupanja, izvirnosti in humorja, a mnogo užitkov za oba lahko nudijo prsti, usta, jezik, bradavice ... Nekateri poročajo, da so s postopno in nadvse prijetno 'vadbo' dosegli tudi erekcijo in celo orgazem.

Mene zelo vzburja zadrževanje urina. Včasih se matram zelo dolgo in nekajkrat mi je že ušlo. V kavbojkah se ne vidi toliko, ampak na hlačah se pa vse vidi. Kaj priporočate? Ali obstajajo kakšne posebne in debelejše spodnjice, saj boksarice takoj premoči? K. iz Sežane

Svetnik: Če se boste pomočili, vam ne bodo pomagale nobene posebne spodnjice, ampak si boste morali omisliti kar pleničke. Te obstajajo tudi za odrasle.

Ali ženskam lahko pride tudi med spanjem? Mark Zelnik

Svetnik: Da, tudi ženske lahko med spanjem doživijo orgazem. Vse kaže, da so razlogi lahko zelo različni in ni enega samega. Včasih so orgazmi povezani z erotičnimi sanjami, drugič pa z nenadzorovanim delovanjem telesa med spanjem. V vsakem primeru gre za srečnice, ki jih ta njihova lastnost verjetno ne moti.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri