Svetnik: Februar 2011

  • 09.02.2011

Ta mesec o poročnih prstanih, (pre)šibkem libidu, velikosti penisov in idealnih temperaturah za ...

(Foto: Goya)

Nekaj mesecev po poroki sem še nosil poročni prstan, potem sem pa s tem nehal. Na ženino prigovarjanje sem si ga nadel ob kakšnih družinskih snidenjih, predvsem zato, da bi se izognil soočenju s taščo, pred časom pa sem prenehal še s tem. Ko me je žena vprašala, zakaj ga ne nosim, sem ji povedal, da nikoli v življenju nisem nosil nakita, še ure ne in da me ta reč na roki moti. Zatika se za vse mogoče pa še umazanija se nabere za njo. Zdaj sicer o tem ne govoriva več, ampak vidim pa že, da ji ni prav. Zanima me, cenjeni svetnik, zakaj je ženskam toliko do poročnih prstanov.
Janez, Kranj

Svetnik: A jim je? Še vedno? No, sklepamo lahko, da zato, ker z nošnjo poročnega prstna moški (ali ženska) pokaže pripadnost in zavezanost. No, saj ne, da bi bil poročni prstan dandanašnji kdo ve kako velika ovira za zobanje tujih češenj, če se ponudi priložnost in je interes za to. Predlagamo še en pogovor z ženo. Če jo to, da ne nosite prstana, res tako zelo moti, poskusite s kompromisom. Nadenite si ga občasno. Menda vas ne bo konec pa še samskim ženskam na kakšnih zabavah lahko prihranite dragocene minute.

Z dekletom sva skupaj že skoraj leto dni. Seksava štirikrat ali petkrat na teden, kar me spominja na nadomestilo za nezaposlene – od njega ne moreš ne umreti ne živeti. Kadarkoli se spravi na kolena pred korenjaka, se to zgodi po mojih dolgotrajnih proš­njah, kar popolnoma uniči pričakovanja. Vsakič, ko jo prosim, naj stori kaj, v čemer očitno ne uživa, se počutim krivega. Neki večer sem jo prosil, naj mi ga zdrka. Lotila se ga je in po minuti ali dveh sem ji rekel, da me žuli (uporabljala je suho roko). Namesto da bi si jo navlažila ali da bi se ga lotila z usti, je preprosto prenehala, potem pa mi povedala, da se pri oralnem seksu počuti umazano in da je, kar se seksa tiče, pač malo neumna. Kupil sem ji nekaj seksualnih igračk, s katerimi se je čisto lepo pozabavala in dosegla 'dober orgazem' (zaupala mi je, da sem sploh prvi, s katerim ji je prišlo). A nikoli se ji pri seksu še ni odpeljalo. Poskusil sem biti tudi ustvarjalen. Povedal sem ji, da ji očitno še ni uspelo prebuditi seksualne živali v sebi. Imate kak pred­log, kako bi to storila? Ali obstajajo ljud­je, ki imajo (pre)šibak libido?
Tine, Ljubljana

Svetnik: Vaša punca je verjetno začetnica. In lepo je, da si želite iz nje narediti seksualno žival po lastnem okusu, ampak pazite na pogosto težavo, ki se pripeti ljudem z vašimi ambicijami – neredko se njihov okus izteče v pornografske šablone, v čeveljce z visoko peto, podvezice ... Dajte času čas. Pa ljubezen in pozornost. Glejte na seks kot na podaljšek siceršnjega sobivanja in na tisto prej, pred posteljo, kot eno samo predigro. Če boste vztrajni, nežni, razumevajoči, ni hudič, da se ji ne bi tudi med rjuhami kdaj strgalo.

Kaj naj dekle stori, ko (če) jo fant po seksu vpraša, ali je njegov penis premajhen? Zdi se mi, da pameten odgovor na to vprašanje sploh ne obstaja. Če mu odgovori z 'ne, ni premajhen', ji itak ne bo verjel, če pa reče,
da je, bo prizadet. Ali naj v takem primeru doda: Ja, je, ampak to fino nadomeščaš z jezikom. In še nekaj, fantje: izogibajte se temu vprašanju vsaj kakšno minuto po tem, ko ste ga otresli. Uniči ves čar, verjemite mi.
Sonja, Maribor

Svetnik: Prav imate. Ni pametnega odgovora. Še najbližji bi bil: Meni se zdi čudovit.

Ne vem sicer, ali odgovarjate na neseksualna vprašanja, kajti mene zanimajo idealne temperature, pri katerih postrežemo različna vina. Za novo leto sem dobil v dar vinski termometer. Najlepša hvala za odgovor.
Tadej, Novo mesto

Svetnik: Odgovarjamo, zakaj ne bi, če takšno vprašanje pač dobimo. Torej, ne moremo vam pomagati z odgovori o idealnih temperaturah, ker so te pri vinih različne, lahko vam pa pomagamo s splošnimi napotki. Kot gotovo veste, naj bi se bela vina servirala ohlajena (toda ne zamrznjena), črna pa bliže sobnim temperaturam, ki pravzaprav niso temperature sob, v katerih bivate, ampak temperature vinskih kleti, in sicer približno 13 stopinj Celzija. Tako naj bi peneča vina servirali pri temperaturah med petimi in 12 stopinjami, roseje med devetimi in 12, bela med devetimi in 14 in črna med 14 in 19 stopinjami Celzija. Če vinu manjka vonj, je najbrž preveč ohlajeno (kar se pogosto dogaja v restavracijah), če se zdi medlo, je najbrž pretop­lo. S termometrom si lahko lepo pomagate, a ne odpovejte se veselju, ki ga prinaša pokušanje.

playboy@adriamedia.si
Urgentni blok Playboy Slovenija, Vošnjakova 3, 1000 Ljubljana, za rubriko 'Svetnik'

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri