Svetnik: December 2010

  • 15.12.2010

Govorimo o pravšnji meri starostnih razlik, vodki, vegetarjinastvu in oralnemu seksu, ljubicah in seksualnih položajih itd.

(Foto: Ilustracija Goya)

Po dveh letih trpljenja sem končno prost, se pravi ločen, in pripravljen na ponovno sestajanje z ženskami. Vprašanje, ki me muči, se glasi: kako mlada je lahko? Nekje sem slišal za formulo, ki pravi: tvoja leta, deljena z dva plus tri. Star sem 46 let in po tej logiki bi se lahko dobival s 26-letnico. Obstaja punca, stara 28 let, ki kaže zanimanje zame, za seks z menoj, pa me ta razlika v letih vendarle malo matra. Kaj mislite?
Jože, Maribor

Svetnik: Mislimo, da je glavni izziv vsakega razmerja poiskati v partnerju nekaj, kar tudi nas zanima, poleg seveda želje po seksu. Se pravi kakšen skupni interes. Ampak nekako se nam zdi, da v tem trenutku ne razmišljate preveč o tem.

Ne vem, ali sodi moje pismo v Playboyevo rubriko Svétnik, kjer opažam drugačna vprašanja, pa vendar vam pišem. Zadnjič sem kot opazovalec v neki družbi prisostvoval prepiru o substancah, iz katerih delajo vodko. Ena stran je trdila, da iz krompirja (o čemer sem bil dotlej prepričan tudi sam), druga pa, da iz različnih reči oziroma snovi. Kdo ima prav in kaj je potemtakem s to vodko?
Milan, Ljubljana

Svetnik: Druga. V nasprotju z drugimi žganimi alkoholnimi pijačami, ki jih določa to, iz česa so narejene pa kje so narejene, se lahko o kakšni konkretni vodki pogovarjamo mogoče še celo bolje – vemo, iz česa ni narejena. Za brendi potrebujete sadje, sladkorni trs za rum, ječmen za škotski viski, koruzo za bourbon, modro agavo za tekilo in slive za slivovko. Škotski viski prihaja s Škotskega, bourbon iz Kentuckyja, tekila iz Mehike in slivovka iz ... No, to zadnje ni tako preprosto, vsekakor ne tako kot pri vodki, ki lahko prihaja od koder že pač, in to iz kateregakoli materiala, ki fermentira. Za vodko se tako uporablja krompir, rdeča pesa, sladkor, riž, rž, moka, soja ... – in vsaka snov daje vodki določljiv duh, aromo in okus.

Zadnjič sem bil v postelji z vegetarijanko, ki se je uprla oralnemu seksu (tistemu, pri katerem bi jaz počival, z onim drugim je bila povsem zadovoljna), češ da bi pri goltanju oziroma izbrizganju semena v njena usta prejela meso. Kako naj ji dopovem, da nima prav, in pridem do svojega fafanja?
Jernej, Murska Sobota

Svetnik: Z veseljem. Vegetarijanci se izogibajo mesu zaradi dveh razlogov: ali nočejo kakorkoli poškodovati živali ali zaradi zdravja. Zagotovite ji torej, da pri pro­izvodnji sperme ni bilo poškodovano nobeno živo bitje in da sperma sicer vsebuje beljakovine, pa čisto nič mesa, jajc ali rib, poleg tega pa zelo malo masti. Celo vegani, ki so pri prehrambnih pravilih še strožji kot vegetarijanci, se strinjajo, da oralni seks ni vprašljiv. Pobrskali smo po njihovi splet­ni strani eatveg.com, kjer pravijo: »Oralni seks je veganski, pa čeprav pri tem prihaja do vnosa mesa v vaša usta, ker pri tem ne prihaja do kakršnekoli krutosti ali izkoriščanja pa ker se meso navsezadnje vrne svojemu lastniku.« Mimogrede, številne, ki so imele priložnost primerjati, pravijo, da ima sperma vegeta­rijancev boljši okus.

Kaj lahko stori človek, če med seksom, jajajaj, pokliče svojo punco z napačnim imenom?
Jože, Novo mesto

Svetnik: Ne prav veliko. Zato so pa praljudje izumili besedo 'ljubica'.

Zanima me, koliko seksualnih položajev obstaja? Z dekletom sva brskala po netu in naletela na stran, kjer trdijo, da jih je več kot 500. Rada bi namreč vsak dan poskusila kaj novega in teh 500 nama bo zadostovalo za recimo leto in pol. Kaj pa potem?
Marko, Ljubljana

Svetnik: O tej številki je govoril indijski modrec Jašodara, ko je pred stoletji komentiral Kamasutro. Napisal je, da obstaja točno 529 položajev, je pa bil pri tem seštevanju precej kreativen. Obstaja namreč položaj dhenuka, neke vrste različica pasjega položaja. Na isti način je on opisal srečanje psov, koz, jelenov, veličastno dvigovanje riti, srečanje mačk, tigrov skok, pritisk slona, drgnjenje medveda in vzpenjanje konja. Edina razlika pri teh položajih je zvok, ki ga med izvajanjem dajete od sebe. Se pravi, če rjovete kot ti­ger ... Razumete, kajne? Če torej vaš mož med seksom mijavka in drugi dan laja, sta opravila z dvema različnima položajema. Možnosti je tako ogrom­no, vsekakor pa precej več kot le 529.

Ali ženske uživajo pri fafanju?
Slavc, Koper

Svetnik: Uživajo v občutku hvaležnosti, ki ga ob tem prejmejo.

playboy@adriamedia.si
Urgentni blok Playboy Slovenija, Vošnjakova 3, 1000 Ljubljana, za rubriko 'Svetnik'

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri