Svetnik: December 2001

  • 06.06.2008

Tokrat o moškemu, ki ga odbijajo velike prsi; o ekstremno dragih zvočnikih; o »princu albertu« in o zmenkih prek oglasa.

(Foto: Goya)

Vem, da je normalno in da večina moških fantazira o velikih ženskih prsih. Mene veliko oprsje ne zanima, še več, nekako me odbija, vzbuja mi prav neprijetne občutke. Kadar sem s prijatelji v baru ali klubu, se pogosto zalotim, da strmim v oprsje bolj obdarjenega dekleta. In te si to napačno razlagajo. Seveda jim ne morem povedati, kaj je pravi vzrok. Tudi prijateljem tega ne morem povedati. Ali se da to pozdraviti? Miha, Nova Gorica

Svetnik: Seveda, vaš problem je »ozdravljiv« – poiščite dekle z manjšim oprsjem. Namesto da se ukvarjate z odporom do velikih prsi, odkrijte čare manjših. Te so lahko enako zapeljive, večinoma celo bolj čvrste in prav tako ponujajo veliko užitkov. Odvisno od njihove lastnice in vaših spretnosti. Nič ne bo narobe, če dekletom poveste, da so vam všeč manjše prsi, in tudi pred prijatelji se lahko s tem mirno postavite.

Stvar odnosa oziroma ponosa. Ni vsak Tomaž Humar, da bi osvajal samo najvišje vrhove. Verjetno ste bolj hribovski, ne alpinistični tip in s tem ni nič narobe. Razen če vam velika oprsja povzročajo hude težave v vsakodnevnem življenju, potem se lahko posvetujete tudi s terapevtom, sicer pa se raje predajte majhnim radostim življenja.

Pred dnevi sem v trgovini z zabavno elektroniko naletel na ekstremno drage zvočnike. Ker nisem verjel ceni, mi je prodajalec zatrjeval, da je cena pač taka, saj je to nova tehnologija, vrhunski dizajn in podobno. Kako lahko cene zvočnikov rastejo tja do milijona in čez?! Priznam, da so lepo oblikovani, vendar nisem prepričan, da bi kdorkoli plačal toliko denarja samo za dizajn. Ali je možno, da je kakovost zvoka res toliko boljša, da upraviči razliko v ceni? Sam menim, da ne. Jasmin R., Ljubljana

Svetnik: Nihče vas ne more prisiliti v nakup dragih zvočnikov. Vendar na splošno oblika ohišja pomembno vpliva na zvok: na kakovost zvoka, njegovo razporeditev po prostoru, frekvenčno območje … Sam material pomembno vpliva na akustiko; če je premehak, se lahko stene ohišja upogibajo, kar popači zvok.

Pomembna je tudi pravilna razporeditev nizko- in visokotononskih zvočnikov znotraj ohišja. Na koncu res vidimo samo zunanjo obliko, ki pa je kljub vsemu pri večini zvočnikov v tesni povezavi s kakovostjo zvoka. Za odgovor na vprašanje, ali je cena zvočnikov ustrezna, prisluhnite svojemu žepu, saj ima vedno zadnjo besedo.

Zanima me, kaj je princ albert? Neki fant, ki sem ga spoznala po internetu, mi je rekel, »da ima princa alberta«. Ko sem ga vprašala, kaj je to, mi ni hotel povedati. Pravi, da bo to presenečenje, če se vidiva v živo. Ne vem, ali bi se zmenila z njim, dokler ne vem, kaj je to. Tea, Celje

Svetnik: Ker sta minila že skoraj dva meseca od vašega pisma, ste mogoče že sami ugotovili, da princ albert ni eksotičen izrastek, ampak moški genitalni nakit – obroček, ki gre skozi odprtino sečnice in zaokroži oziroma prebode penis tik pod glavico. Ime je dobil po resničnem princu Albertu, ki naj bi ga nosil, da bi zadrževal kožico penisa in s tem preprečeval neprijeten vonj v časih, ki niso bili naklonjeni osebni higieni.

Za njegov nastanek so krive ozke pajkice, popularne med moškimi v viktorijanski dobi. In da se njihovi korenjaki ne bi prosto premikali in po nepotrebnem vzburili dvornih dam, so si omislili poseben obroček, ki jih je ukrotil. Danes je princ albert zelo popularen moški genitalni nakit. Poleg estetskih užitkov omogoča nosilcu tudi dodatno erotično stimulacijo med premikanjem obročka. Pa ne samo moškim. Zaradi dodatnih dražljajev med seksom je za marsikatero dekle princ albert resnični princ iz sanj.

Že vsaj stokrat sem se domenil s kakšnim dekletom za zmenek prek oglasa. Toda potem se vedno, ampak vedno, zadeve zapletejo. Ali začnejo govoriti o tem, da to ni to, da nisem tak, kot so si predstavljale, da so živčne ali že kaj. Zakaj potem sploh pridejo?! Ven, Ljubljana

Svetnik: Če vam je uspelo organizirati sto zmenkov, vam iskreno čestitamo. To je zavidljiv uspeh in pomeni, da se znate oglaševati, kar je dobro. Zato dekleta pridejo. Če pa je oglas v prevelikem nesorazmerju z realno podobo, ki pričaka dekle na zmenku, je slabo. Zato dekleta odidejo.

Vse, česar si niste upali povprašati mame ali priznati duhovniku, vprašajte našega svétnika!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri