Svétnik: avgust 2012

  • 24.08.2012

Vse, česar si niste drznili povprašati mame ali priznati duhovniku, zaupajte našemu Svétniku! Tokrat o nogometu, pomanjkanju libida, krstu otroka in angelih ...

(Foto: Shutterstock)

Ana, Ljubljana: Hvala bogu, da se je končalo evropsko prvenstvo v nogometu. Če me vprašate, so taka prvenstva organizirana samo zato, da lahko moški z izgovorom poniknejo v gostilne in tam pijejo pivo brez svojih soprog ali deklet. Kako naj si drugače razlagam dejstvo, da je moj s prvo tekmo izginil iz mojega življenja in ga ni bilo vse do ponedeljka po finalnem obračunu? Enkrat, ko se je vmes prikazal zato, da se je sprehodil do hladilnika in se podprl za večerni obračun med, mislim, da je šlo za Ukrajino in Veliko Britanijo, sem mu predlagala, da bi šla zraven. Nogomet me sicer čisto nič ne zanima, ampak še zmeraj bolje kot cele večere preživljati sama. Izmotaval se je in mi govoril, da bi bila potem edina, da so neke vrste zaključena fantovska nogometna družba, da je tako že od nekdaj in blablabla. Nisem se dala in sem še kar drezala, dokler ni znorel in mi siknil, da ne prenaša mojih nogomet­nih komentarjev. O tem, kdo ima lepšo frizuro in kateri so bolj fejst. Pa kaj potem, če me to zanima? Kaj mislite?

Svétnik: Mislimo, da Velika Britanija nima svoje nogometne reprezentance.

Marija, Maribor: Oglašam se, ker imam naslednjo težavo in bi potrebovala nasvet. Poročena sem deset let in zadnji dve leti, mogoče tri opažam, da je mož popolnoma izgubil zanimanje za seks. Ko sva bila še fant in dekle, sva to počela nekajkrat tedensko, potem po kakšnem letu enkrat tedensko, zdaj pa sploh ne bi več, če ne bi jaz tu in tam zatežila. Lahko si mislite, kako se počutim, ko moram prosjačiti za seks s svojim možem. Res je, da se strast sčasoma ohladi, da so tu tudi dodatni kilogrami, ampak jaz ga imam še vedno rada – tako moža kot seks – in ne vem, kaj naj storim.

Svétnik: Draga Marija, nekateri bi vam svetovali, da se s svojim možem odkrito pogovorite, mi pa ponujamo drugo metodo. Predlagamo vam, da si kupite superge in se začnete ukvarjati s tekom in še moža prisilite (hm, pregovorite) v to. Tako se bosta z možem znebila dodat­nih kilogramov (nič niste napisali, koliko jih je), ohranila vitalnost, ki je temelj vseh aktivnosti, tudi posteljnih. Pet kilometrov na dan za začetek, malo zdravega švica, kisika v krvi, sonca direkt na hipofizo in ni hudič, da ne bi trznil.

Janko, Kranj: Žena prihaja iz katoliške družine, čeprav sama ne hodi v cerkev. Jaz sem ateist in tukaj se je pojavila težava. Pričakujeva prvega otroka in njenim staršem se zdi samoumevno, da ga bova dala krstiti. Točno že vedo, v kateri cerkvi, kateri župnik, kakšen žur bo potem itd. Meni se pa to ne zdi nič samoumevnega, in ko sem to omenil ženi, je rekla, da naj se ne vznemirjam, da je samo obred, s katerim je treba opraviti, če hočeš pozneje imeti mir. Nisem povsem prepričan, da ima prav. Kaj menite?

Svétnik: Menimo, da absolutno in popolnoma nima prav. Pa, za božjo voljo, za vajinega otroka gre, in ne za taščinega in tastovega! Če kdaj, je zdaj čas, da postavite mejo in pri njej vztrajate, sicer ju boste imeli vse dolgo življenje v svoji kuhinji in še kje drugje.

Mišo, Ljubljana: Pred kratkim sem bil na zabavi, na kateri sem spoznal privlačno dekle. Nekako sva prišla skupaj in se začela pogovarjati. Po kakšnih petih minutah me je vprašala, kako se pišem, in začela izračunavati numerološko vrednost mojega priimka in jo primerjati s svojim, nakar je navdušeno rekla, da se zelo lepo ujemata. Mislim, da je uporabila ta izraz. Tega sem bil vesel, ker mi je bila zelo všeč, ampak ni se končalo pri tem, temveč pri razlagi, da smo mi na svet poslani od angelov, ki nam določijo te številke, na koncu pa nas še poljubijo, da mi pozabimo, kaki lepo nam je bilo tam zgoraj v onem angelskem svetu. Moram priznati, da po vsem tem nisem bil več tako ogret zanjo, in čeprav mi je pustila telefonsko številko, ne vem, ali si jo sploh še želim videti. Kaj pravite?

Svétnik: Mislimo, da je sicer trčena, ampak nič bolj, kot so tisti, ki res verjamejo v horoskop in podobna jetra, da ne omenjamo česa še bolj razširjenega in priznanega. In ker so vaši numerološki izračuni ustrezni, ste vsaj varni pred transformacijami v kakšnega Miška, Mišta, Mišpo in podobno. Ampak, ja, imate prav: angeli?

URGENTNI BLOK PLAYBOY SLOVENIJA, playboy@adriamedia.si

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri