Svetnik: Avgust 2006

  • 06.11.2007

Imate novega fanta in vam vaše dosedanje seksualne izkušnje prav nič ne pridejo prav? Ste ponesreči izvedeli, da je vaša sestra svingerka? Ima vaš mož burno seksualno preteklost? Poiščite odgovore...

(Foto: Goya)

Moja prejšnja razmerja so bila dolgotrajna in seksualno izpolnjujoča. Moji partnerji so bili zelo dobri ljubimci in tudi sama ne sodim med zavrte. Toda nič od tega, kar znam v postelji, mi ne pomaga pri mojem novem fantu. Izposodila sem si devedeje, pa jih noče niti pogledati, kupila knjige z erotično vsebino, pa ostajajo neodprte.

Večkrat sem ga prosila, ali bi izvedel kunilingus, pa se je spravil med moje noge komaj dvakrat, in še to brez kakršnegakoli ognja. Skušala sem se pogovoriti z njim, pa je samo odmahnil z roko. Po drugi strani se pa nikoli ni pritoževal, če sem ga na hitro oralno zadovoljila ali mu dve uri masirala hrbet. Kaj naj storim? Maja, Ljubljana

Svetnik: Poiščite si novega fanta.

Pred kratkim sva z možem odgovarjala na elektronsko pošto, ki jo prejemava kot člana svingerskega kluba. Nekemu pismu je bila priložena fotografija golega para, in ko si jo je moj mož ogledal, je prebledel. Na fotografiji sta bila namreč njegova sestra in njen mož.

Niti najmanjšega pojma ni imel, da je tudi njegova sestra svingerka. Zaprl je fotografijo in rekel, da na to pismo ne bova odgovorila. Namesto najinih pravih imen uporabljava vzdevka, pa tako njegova sestra ne bi izvedela za naju, poleg tega imava za svinganje odprt poseben elektronski naslov.

Rekla sem mu, da to ni dobro, da bi bilo bolje, ko bi se s sestro dobili in se o tem pogovorili. Ne predlagam svinganja z njima, ampak če ne drugega, bi jima lahko zaupala najine izkušnje. Kaj pravite? Simona, Maribor

Svetnik: Kako je svet majhen, kajne? Lahko storita tako, kot namerava vaš mož, ali pa tako, kot svetujete vi, prav velike razlike ne vidimo. Ideja, da bi se brat in sestra lotila drug drugega, se tudi nam zdi nekoliko ... hm, oprostite, gnusna, ne razumemo pa, zakaj bi ga motilo, če tudi njegova sestra počne to, kar počne on.

Z ženo sva gostila družbo prijateljev, s katerimi smo načeli temo o nezvestobi. Eden od povabljenih je dejal, da si lahko o ženinem skakanju čez plot prepričan samo, če se ona okuži s kakšno spolno prenosljivo boleznijo, ki je sam nimaš. Nisem se strinjal. Zagovarjam trditev, da obstajajo za to tudi drugi, prav tako zanesljivi pokazatelji. Marjan, Ljubljana

Svetnik: Na neki univerzi v Michiganu, ZDA, so pred leti opravili raziskavo med študenti, ki so morali našteti te pokazatelje. Našteli so 170 takih splošnih, med katerimi so bili najpogosteje omenjeni: partner, ki nenadoma ne reče več tako pogosto 'rad te imam', kot je včasih, ne zaupa več svojih načrtov, postane odmaknjen in rezerviran, se izmotava pri odgovorih, ga ne zanima več seks.

Problem pri teh pokazateljih nezvestobe je, da lahko opozarjajo tudi na kaj drugega in niso izključno posledica vedenja prevarantov. Nekateri znaki nezvestobe, ki so jih navedli študentje – partner si je recimo zaželel novih položajev v postelji –, se nam zdijo bolj pokazatelji zvestobe in naklonjenosti. Če že ne do osebe, pa vsaj do seksa.

Preden sva se z možem začela sestajati, je živel zelo burno seksualno življenje. Celo sam mi je priznal, da je spal z veliko ženskami in da je med seksom z njimi posnel tudi porno filme. Vprašal me je, ali me to moti, in odgovorila sem, da ne. Kar je bilo, je bilo.

Toda pred kratkim sem med pospravljanjem stanovanja naletela na te filme, za katere sem domnevala, da jih je, ko je srečal mene, uničil. Zdaj se počutim prizadeto in ne vem, kaj naj storim. Vem, da so filmi njegovi, da pripadajo prejšnjemu življenju, ampak vseeno jih ne bi hotela imeti v svoji hiši. Sonja, Kranj

Svetnik: Če vas to moti, imate vso pravico zahtevati, da jih fenta. Kot ste rekli: kar je bilo, je bilo. In potem nabavite kamero in posnemita kak svoj filmček, če ga to veseli.

Vse, česar si niste upali povprašati mame ali priznati duhovniku, vprašajte našega svétnika!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri