Svetnik: Avgust 2005

  • 16.01.2008

O seksu na javnih krajih, varanju, virusu HIV in o tem kje sta prepovedana analni in oralni seks.

V julijski številki ste zelo grobo odgovorili punci, ki je spraševala, zakaj jo je zapustil fant, potem ko mu je priznala, da je pred njim spala s stotimi drugimi. Če bi bilo obratno, bi bilo pa vse v redu, kajne? Mislim, da ste zelo pristranski, da ne rečem celo šovinistični. Maja, Ljubljana

Svetnik: Če bi bili šovinistični, bi ti zdaj odgovorili v podobnem slogu, pa ne bomo. Nismo mi na tem planetu, da obsojamo, učimo ali moraliziramo, ampak nekako razumemo moškega, ki mu ni bilo več do punce, ki se je pred njim poonegavila s četo (vsaj svoj čas je štela četa tam nekje sto) vojakov. Enako bi razumeli (no, bi se potrudili), če bi dekle načevljalo podobno neizbirčnega fanta. Je pa res nekam čudno, da večine žensk visoka cifra tako zelo ne moti kot večine moških. Pa nam zdaj vi odgovorite, zakaj, če znate?

Nekje sem prebral, da je v ZDA prepovedan analni seks, ponekod pa celo oralni. Kako je s tem? Matej, Celje

Svetnik: Kar prav ste prebrali. Ponekod, v nekaterih zveznih državah, sta omenjeni seksualni praksi oziroma položaja res prepovedana. In čeprav so bile prepovedi uvedene zato, da bi zagrenile življenje homoseksualcem, velja tudi za običajnejšo populacijo. Po zadnjem štetju je heteroseksualni analni odnos prepovedan v petnajstih ameriških zveznih državah, oralni pa celo v šestnajstih. Na splošno lahko mirno fukate v Kaliforniji in na srednjem zahodu, pazljivejši pa bodite na jugu. Mnoge ameriške zvezne države prepovedujejo in kaznujejo še prešuštvo, seks z bratrancem ali sestrično iz prvega kolena, najstniški seks, skupno življenje neporočenih parov in vidno erekcijo. K sreči vsaj erekcija sama po sebi (če ni vidna) ni kazniva.

Kako dolgo lahko preživi virus HIV na nepravilno očiščeni igli za tetoviranje? Pred kratkim sem si dal namreč narediti tatu, bojim se pa, da je bil pred menoj, mogoče celo z isto iglo, potetoviran neki narkoman, za katerega je znano, da ima aids. Vprašal sem mojstra, kako je s tem, pa mi je odgovoril, naj se nič ne bojim, saj da igle po tetovaži skrbno spere z vodo in namoči v varekini. Sem v nevarnosti? Janko, Kranj

Svetnik: Če je iglo res skrbno spral z vodo in namočil v varekini, potem ne bi smeli biti v nevarnosti, pa čeprav je prej tetoviral nekoga z virusom HIV. Vam pa kljub temu priporočamo, da zamenjate tetovatorja. Resni in zanesljivi namreč svojih igel nič več ne umivajo, ampak jih po vsaki tetovaži zamenjajo z novimi. Pred tem pa mu to še povejte.

Med najinim triletnim zakonom sem ženo enkrat prevaral. Priznal sem in se ji opravičil in opravičeval, pa ne pomaga. Ne zaupa mi več. Kako naj to spet dosežem, kako naj jo prepričam, da takšne napake ne bom več ponovil, da je nikoli več ne bom prevaral? Janez, Maribor

Svetnik: Ste prepričani, da je ne boste več? Saj ne, da vam mi ne bi verjeli, ampak življenje je dolgo in nepredvidljivo. Nehajte se opravičevati in ji pustite malo več časa. Glede na tisti 'nikoli več' ga imate itak na pretek.

Z dekletom imava za seboj pestro spolno življenje. Preizkusila sva skoraj vse položaje, uporabila mnoge sekusalne igračke in nekoč celo povabila k najinim igricam neko njeno prijateljico. Pred kratkim pa sva naletela na oviro: seks na javnih krajih. Med prvomajskimi sva letela v New York, pa sva si rekla, da bi se lahko pridružila tistim srečnežem, ki so kdaj seksali na letalu. Šla sva v stranišče, a se iz njega vrnila nepotešena. Dekle je ne glede na vse moje prizadevanje ostalo tam spodaj suho. Podobna zgodba se je ponovila še pozneje v dvigalu, pa še kje. Predlagal sem ji že lubrikante, pa jih ne mara. Kaj naj storiva? Miran, Ljubljana

Svetnik: Mnogim se zdi seks na javnih krajih vzburljiv prav zaradi nevarnosti, da jih bodo zasačili, drugim pa prav ta nevarnost predstavlja hudo vreme in povzroči suha usta. Tudi spodnja. Kaj lahko storite? Predlagamo, da skušate usmeriti dekletovo pozornost na to, kaj počneta, in jo odvrniti od razmišljanja o tem, kje to počneta.

To boste dosegli tako, da ne boste vedno vztrajali pri penetraciji. Namesto tega ji s prsti pobožajte ščegetavček in podrezajte v špranjico, na hitro posesljajte bradavičke, privoščite kak kunilingus ... Ni hudič, da je ne bi kdaj tako zrajcali, da bo pozabila na nevarnost. Ali pa jo povabite na seks nekam, kjer se bo počutila varneje kot na boeingu 747, na domači balkon, recimo. Tudi pri tem velja upoštevati načelo postopnosti.

Vse, česar si niste upali povprašati mame ali priznati duhovniku, vprašajte našega svétnika!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri