Svetnik: Avgust 2001

  • 10.06.2008

O ukrivljenosti penisov, virtualnem seksu, koktejl partijih in o pohištvu za seks.

(Foto: Goya)

Slišal sem, da je od tega, na katero stran »nosiš« penis, odvisno, kako ti stoji. Ali to drži? Jaz ga vedno nosim na levo stran in je tudi v erekciji ukrivljen na levo. Andrej, Nova Gorica

Svetnik: Nasprotno od politikov, leve ali desne usmerjenosti penisa ni mogoče prosto uravnati in spreminjati. Če bi veljala povezava med nošenjem in ukrivljenostjo, bi lahko moški prosto usmerjali ali popravljali svoje penise. Vezno tkivo, ki sestavlja penis, je med nošenjem namreč mehko, zato je prav vseeno, na katero stran ga nosimo. Usmerjenost je naj bi bila genetsko določena, po statističnih raziskavah pa je več levo kot desno usmerjenih penisov.

Podobno je pri ženskah – tudi pri njih obstajata leva in desna usmeritev. V redkih primerih je ukrivljenost (pri obeh spolih) tako močna, da ovira spolne odnose. Zelo sočno je srečanje z vagino »na ovinek« opisal Charles Bukowski v knjigi Špeh na kruhu.

Vsak dan, preden pride domov moja punca, grem na internet. Najprej brskam po porno straneh, potem pa grem v klepetalnice in se vzburjam z virtualnim seksom. Zelo mi je všeč, da lahko počnem razne stvari in imam že nekaj stalnih prijateljic. Zdaj razmišljam, da bi kupil kamero, da bi bilo bolj zabavno. Kakšno opremo moram kupiti in ali obstajajo kamere, ki so bolj primerne za virtualni seks? In še to – kako naj punci razložim, zakaj rabim kamero, ne da bi kaj posumila? Amater, Krško

Svetnik: Vsaka kamera je primerna za virtualni seks. Na trgu zaenkrat še ni posebej prirejenega modela za takšne aktivnosti. Preden pa se odpravite po nakupih, je vredno razmisliti o morebitnih zapletih. Razen ljubosumne punce, vam kamera razkrije še kakšno presenečenje na drugi strani. Vroča Monika se lahko izkaže za prav dolgočasno gospodinjo, Poredna Nina pa je lahko tudi vaš zoprn sodelavec.

Punci sicer lahko razložite, da se po internetu prijavljate na avdicije za filme po vsem svetu, vendar je malo možnosti, da vam bo verjela. Če boste že kupili kamero, jo povabite zraven. Morda ima tudi ona ekshibicionistične želje in zakaj jih z ostalimi ne bi delila oba? Amaterski filmčki parov so na internetu namreč zelo iskani.

Pred tednom dni sem bil na koktejl partiju. Zanima me, od kdaj obstajajo takšne zabave. Toni, Ljubljana

Svetnik: Koktejl parti naj bi v dvajsetih letih tega stoletja »izumil« Alec Waugh, pisatelj in eden od vidnih pripadnikov londonske meščanske scene, starejši brat bolj znanega pisatelja Evelyna Waugha. Waugh in njegova druščina se je redno pojavljala pred dilemo, kako zapolniti čas med kosilom in večerjo, ki sta bila po pravilu družabna dogodka, vmes pa se ni dogajalo nič. Zato je Alec Waugh začel prirejati kotejl partije, ki so služili za ogrevanje pred večernimi družabnimi dogodki. V nekaj mesecih se je navada razpasla po vsem Londonu in dlje.

Z ženo se rada privoščiva seks na mizi, stolu, kuhinjskem pultu in ostalih kosih pohištva. Nobeden pa ni popolnoma prilagojen najinim okusom in potrebam, zato sem začel razmišljati, da bi sam sestavil poseben stol ali fotelj samo za te namene. Zanima me, ali kdo že proizvaja takšno pohištvo? Stane, Medvode

Svetnik: Takšen kos pohištva boste zaman iskali v Lesnini ali pri Rutarju, vendar to še ne pomeni, da se pred vami s tem erotično-ergonomskim izzivom še niso ukvarjali drugi. Ena bolj domiselnih in praktičnih rešitev je Fantasyrack, poseben stol na preklop, prirejen za tisoč in eno pozo. Sestavljen je iz dveh visokih železnih okvirjev. Eden deluje kot stojalo, drug pa ima posebne opornice, s katerimi se lahko pripne vaša žena in jo vi potem vrtite naokoli, tudi za celih 360 stopinj.

Ta zabavna naprava omogoča nešteto kombinacij, odlično naj bi delovala tudi v troje. Izdelujejo ga v Ameriki, več o njem (skupaj s praktičnimi prikazi uporabe) najdete na internetu www.fantasyrack.com, kjer ga lahko tudi naročite. Ker je zložljiv in priročen za shranjevanje pod posteljo, smo prepričani, da bo doživel velik uspeh na TV prodaji. Če se bodo kdaj opogumili, seveda.

Vse, česar si niste upali povprašati mame ali priznati duhovniku, vprašajte našega svétnika!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri