Svetnik: April 2002

  • 30.05.2008

O zamenjavi vlog, ljubezenskem ugrizu, seksanju v savni in o govorjenju med seksom.

(Foto: Goya)

Ves ta halo okoli travestitskega tria, ki je zmagal na izboru za Evrovizijo, me je spomnil na neki dogodek iz otroštva. Ko sem bil še v osnovni šoli, sem popoldne brskal po omarah in našel mamino mini obleko, ki je nisem nikoli videl nositi. Bila je rjava z zlatimi krogi. Nisem si mogel kaj, da je ne bi poskusil. In potem sem se sprehajal po stanovanju in vse se mi je zdelo hec. Vse skupaj sem zdavnaj pozabil, zdaj pa se sprašujem, ali je imel ta dogodek kak večji pomen – ali mogoče pomeni, da bi lahko bil travestit. Sicer sem poročen, imam otroke in nikoli nisem imel odnosov z moškimi. Tomaž, Ljubljana

Svetnik: Če ste poskusili mamino obleko, ste najverjetneje potešili zdravo otroško radovednost. In če vas kasneje ni več zamikalo oziroma si tega niste močno želeli, potem je malo verjetnosti, da ste (čeprav zatajen) travestit. Misel o zamenjavi vlog privlači moške bolj, kot so pripravljeni priznati. Izhaja iz popolnoma normalne radovednosti, da bi videli, kako je na drugi strani.

Zato imamo pust, ko je vse dovoljeno – na naslednjih maškarah si oglejte, koliko mask v osnovi preigrava spolne vloge. To, ali je kdo poročen, ima otroke in ali ima odnose z moškimi ali ne, ne določa travestita. Pravo vprašanje je, ali vas preoblačenje v žensko tako zelo privlači, da postane sestavni del vašega osebnega izražanja oziroma življenja.

Imam rahlo težavo. Že nekaj mesecev namreč hodim s punco in načeloma vse štima. Občasno pa se še vedno dobim s prijateljico, s katero gre bolj za seks. Poznava se že leta in se spolno zelo privlačiva, vendar ne bi mogla biti skupaj kot fant in punca. Težava je v tem, da je ona pri seksu bolj strastna kot moja punca in me tik pred vrhuncem rada ugrizne v prsno bradavico ali vrat. Seveda se mi to pozna še nekaj dni in vsakič moram te modrice skrivati oziroma se izmikati pred svojo punco, da ne bi opazila. Sicer sem ji že rekel, naj malo bolj pazi, pa pravi, da se ne more brzdati. Ali obstaja kakšen način, da modrice prikrijem? Žiga, Ljubljana

Svetnik: Ljubezenski ugriz ima vedno dvojen pomen. Če ga nosimo, z njim oznanjamo strast, ki jo znamo zanetiti pri drugih. Moški ga ponavadi nosijo s (prikritim) ponosom, saj z njim vsem sporočajo, da so odlični ljubimci. Tisti, ki ga da, stori to seveda v navalu strasti, hkrati pa označi tudi svoj teritorij oziroma lastnino. Vaš problem je seveda ta, da ljubezenskega ugriza ne morete razkazovati.

Prikriti pa se teh modric razen z veliko količino pudra – kar bi pri vaši punci sprožilo nedvomno še več neprijetnih vprašanj – ne da. Lepo je slišati, če vam kdo med seksom prizna, da se z vami ne more brzdati, vendar je mogoče, da ljubezenski ugriz vaše ljubice ni samo priznanje vašim ljubezenskim spretnostim. Mogoče je to, česar ne more brzdati, tudi ljubosumje do vaše punce. Če bi bila naša rubrika moralni kotiček, bi vam svetoval odločitev med punco in ljubico.

Vendar se je iz ljubezenskih zapletov vedno mogoče izviti na različne načine. Ker ugrizov ne boste mogli skriti in ker bi očitno radi obdržali punco in še ljubico, se lahko odločite za taktiko prikrivanja sledi z novimi sledmi ali za taktiko združevanja koristi. Pri prvi omenite svoji punci, da vas vzburja, če bi vas ugriznila v vrat. Tako boste imeli vedno modrico in težje bo ugotoviti razliko med ugrizom punce in ljubice.

Vse skupaj boste morali le časovno dobro uskladiti in obema določiti natančno mesto za ugriz strasti. Drug način pa je pogovor z obema – predlagajte trojko, mogoče bo to še najbolj zanimivo.

Pred dnevi sva bili s prijateljico v savni. Tam sem zagledala fanta, ki mi je bil zelo všeč. Med savnanjem sem se zelo vzburila in o njem tudi erotično sanjarila. Sami občutki so bili zelo prijetni in začela sem razmišljati o seksu v savni, vendar ne vem, ali je to lahko nevarno. Tina, Celje

Svetnik: Seks v savni je lahko zelo prijeten, če le nimate težav s srcem in znate odnehati, ko vam postane prevroče.

Od nekdaj me je vzburjalo govorjenje med seksom in tudi moja žena se pri tem zelo vzburi. Govoriva si razne stvari, svoje občutke, tudi želje in spolne fantazije. To naju vedno še bolj požene. Že nekaj časa pa se nama dogaja, da se sredi seksa začneva kregati. In to lahko preraste v pravi prepir. Prejšnji teden sva se celo tako skregala, da sva morala prekiniti. Ponavadi se dajeva okoli tega, kaj kdo med seksom hoče. Ona bi rada eno, jaz bi pa kaj drugega in potem se začne prepir. Zadeva gre tako daleč, da mi kar zavre kri v glavi in me čisto mine. Bralec, Krško

Svetnik: Seks je komunikacija. Z njim si veliko povemo, ponavadi brez besed. Govorjenje med seksom je zelo vzburljivo, mogoče sta samo preveč dobesedno združila različne nivoje komunikacije. Poskusita se najprej zunaj postelje pogovoriti, kaj bi kdo rad, kakšne so vajine želje in fantazije, in se potem odpravita v posteljo. Mogoče pa je čas, da prisluhneta tišini med rjuhami. Poskusita z naslednjo »komunikacijsko« vajo: dogovorita se, da ne bosta med seksom spregovorila niti besede. Prisluhnita drug drugemu skozi telo, skozi gibanje in skozi dotik. Poskusita odkriti skupno senzibilnost in tako ugotoviti, kaj komu prija in kako lahko drug drugega zadovoljita.

Vse, česar si niste upali povprašati mame ali priznati duhovniku, vprašajte našega svétnika!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri