Seascape 24 - verjetno edina jadrnica na svetu, ki si jo želi vsak jadralec

  • 15.06.2016

Vrnitev k minimalizmu.

(Foto: Seascape)

Na začetku je bila jadrnica. Seascape 18. Jadrnica za dva (zaljubljenca) ... in psa. Pridružila se ji je seascape 27, v duhu nove dobe, ko brezkompromisno težimo h kate­goriji vse v enem, k Vanessi Mae, porscheju macanu, šamponu in balzamu v enem. Potovalno-tekmovalna jadrnica seascape 27 je kot idealni crossover osvojila svetovno jadralsko srenjo, a dvojec Mihelin-Hajnšek se je iz spanja na lovorikah hitro zbudil in s seascape 24 segel še dlje nazaj pravzaprav, k minimalizmu in trem čevljem manj.

Seascape 24

Nastala je genialna zmes najboljšega, esenca osemnajstice in sedemindvajsetice, v popolnosti ujeta v projekt seascape 24. Od krajše predhodnice je nova jadrnica podedovala preprostost. Od daljše vse prednosti potovalne jadrnice. Lepotica, ki so jo letos januarja premierno predstavili na sejmu v Düsseldorfu, je hitra in lahka. Verjetno trenutno edina jadrnica na svetu, ki si jo želi vsak jadralec, ne glede na stan, starost ali jadralsko znanje. Nova revolucija je po novem – evolucija!

Natančneje: po izjemno uspešnem projektu seascape 18 je ambiciozni dvojec Hanjšek- Mihelin presegel celo najdrznejša pričakovanja navtičnih sladokuscev in na trg poslal seascape 27. Vprašanje po osemnajstici ni bilo naprej ali ne, temveč kako naprej, da nadaljevanje ne bi bilo podobno nadaljevanjem v filmski industriji, ki praviloma ne dosegajo prvega izdelka. Jadralca, katerih poti so se povezale že v študentskih letih, ko je Mihelin naučil Hanjška jadrati, nato pa je novopečeni jadralec učitelja neobremenjeno potegnil v večje zgodbe, sta izkoristila najsodobnejšo tehnologijo, tehniko in hidrodinamične raziskave ter ustvarila izdelek, na katerega je trg očitno nestrpno čakal.

Seascape 18 je športna jadrnica, ki do neke mere povsem ustreza potovalnim apetitom predvsem mladih ljudi, a v osnovi ne gre za potovalno barko. Njena naslednica, 27-ica, je bila zato večja, a spet ne tako velika, da bi jo bilo nemogoče naložiti na prikolico. Kot arhitekt se je v projekt vključil Samuel Manuard, uspešen jadralec in eden od kraljev razreda minitransat, slovenski Gigodesign je zagotovil ustrezno oblikovanje notranjosti, oba lastnika podjetja pa sta prispevala osnovno zasnovo jadrnice. Nastal je racer-cruiser, potovalno-tekmovalni predmet poželenja, ki zadovoljuje vse okuse in izpolni vsakršno jadralsko fantazijo.

Vse lepo in prav, če so vaši apetiti usmerjeni dlje od obale, kjer boste deležni močnejšega vetra. Kaj pa, če je vaš bazen bližnje morje, ne ocean? Če so vetrovi, ki jih zajamete v jad­ra, šibkejši in manj stanovitni, poleg tega pa svoje jadralske užitke delite s prijatelji in družino? Nova jadrnica pod Seascapovo zastavo sprejme na krov štiri potnike ... in psa!

Ta lahka jadrnica dosega dvomestne hitrosti in zagotav­lja tekmovalne emocije. To vam jamči ista ekipa, ki se loteva vseh Seascapovih projektov. Ne, z njo ne boste prišli do Nove Zelandije, bo pa z vami vse življenje, večno izzivalna in univerzalna. Dame in gospodje, Seascape 24!

Seascape 24

Tina Torelli, foto: Seascape

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri