Robotski avtomobil za lahko življenje

  • 28.05.2019

Renaultova študija avtonomnega, povezanega in električnega robotskega avtomobila EZ-Ultimo je kot ustvarjena za nas, saj ko kot individualna mobilna loža podaljša premijsko izkušnjo hotela, letovišča ali letalskega poleta.

2018 - EZ-ULTIMO (Foto: Renault)

8 fotografij v galeriji

Renaultova vizija je, da bo avtomobil, ki bo na voljo po naročilu za posamezno vožnjo, uro ali dan, zagotavljal premijsko izkušnjo v potniški kabini, ki jo bo mogoče urediti v skladu s pričakovanji ponudnika storitve. Ker gre za robotsko vozilo, ki bo vozilo povsem avtonomno, bo uporabnik res lahko užival v potovanju, saj bo potniški prostor zasnovan kot zasebna loža, opremljena z udobjem in storitvami za sprostitev ali delo. Pri Renaultu pravijo, da bo študija izpolnila tudi njihovo obljubo 'easy life', saj bodo vstop v vozilo olajšala široka samodejna vrata, sedeži pa se bodo zasukali proti vhodu, da bo olajšano tudi sedanje nanje. Za zasebnost potnikov bo poskrbljeno z rešetko na steklu, za udobje pa z notranjostjo, urejeno v lesu, marmorju in usnju. EZ-Ultimo bo omogočal avtonomno vožnjo četrte stopnje in se bo v povezavi z okoliško infrastrukturo prilagodil mestnemu okolju, avtocestam ali prevozniškim dejavnostim po določenih cestah.

Tekst Dušan Lukič Foto Renault

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri