Prestižno udobje v vseh razmerah

  • 25.02.2019

Tudi ko se zima bohoti v vsej svoji veličini, nas Renaultov koleos neutrudno dostavi do pravljičnega cilja.

(Foto: Saša Kapetanovič)

25 fotografij v galeriji

Na cestah velja pravilo, da vsakršne okoliščine, ki ne odražajo čudovito sončnega spomladanskega dne, neizogibno vodijo do prometnega kolapsa. Pozimi, ko se glede na zimsko radodarnost sivi asfalt tu in tam prelevi v zasnežen poligon, pa voznike pograbi še dodatna panika. Deloma zato, ker ne zaupamo svojim sposobnostim, deloma pa zato, ker ne zaupamo sposobnostim avtomobila, v katerem sedimo. Zato verjetno ne poznate veliko ljudi, ki pozimi radi vozijo.

Ko smo na tisti že kar malce neudobno hladen zimski dan stali pred Renaultovim koleo­som, luksuznim jeklenim žrebcem, zunaj in znotraj opremljenim za čisto vsako cestno pustolovščino, ki si jo lahko zamislite, pa je bilo ob vprašanju, kdo bo vozil, v zraku več rok, kot bi jih pričakovali ob tako tipičnih zimskih razmerah.

Koleosu smo preprosto zaupali. Ko je še ponosno stal na parkirišču, kjer smo se zbrali, je drzno strmel v jutranjo meglico in rahle snežinke, ki so napovedovale našo prihajajočo avanturo. Moderna forma Renaultove elegance s panoramsko streho se je lesketala, ko se je nanjo prijemala mrzla meglica, mogočna konstrukcija nas je vse navdajala s prepričanjem, da smo v družbi fenomenalne avtomobilistične dovršenosti, veličastna kolesa so kar klicala, da se zavrtijo, v notranjosti pa nas je pozdravil tehnološki luksuz jutrišnjega dne – prednja prijetno ogrevana sedeža sta recimo obenem tudi masažna.

S tako prelestnim vozilom bi se lahko brez težav podali proti monaškemu soncu in se kot podalpski zapeljivci parkirali pred kakšen dragocen hotel na Azurni obali, a tisti dan smo s koleosom želeli doživeti tisto pravo zimsko idilo. Morda edino, ki nam jo letošnja zima lahko ponudi. Zato smo v navigacijo vpisali vsem znano Kranjsko Goro.

Koleos je elegantno zabrnel in v mehkem premiku se je začela naša pot. Prostora je bilo dovolj. Za vse. Za smučarsko opremo, ki je bila skorajda nujni del prtljage, glede na to, kam smo se odpravljali, za potrebščine, ki so nujne zanj in zanjo, za vse, kar omogoči, da je takšen izlet udoben od začetka do konca. Koleos s prostorom ne skopari, po potrebi pa se z eno preprosto potezo lahko sedeži tudi podrejo v enotno ravno dno s prtlja­žnikom. In tako enostavno, kot gre notri, gre tudi ven, ker za odpiranje ni treba brskati za ključem, saj se prtljažnik s sistemom 'EasyBreak' odpira z

gibom noge pod zadnjim odbijačem.

Koleosov multimedijski sistem R-Link 2 z 22-centimetr­skim zaslonom na dotik se je med potjo vsem ponujal kot futuristična igrača – seveda bi se s tem vsemogočnim računalnikov vsi radi igrali, a kot se spodobi za malce daljše izlete, je na koncu obveljala voznikova komanda, da se posluša prijetna rokerska glasba. No, vsaj do prvega izvoza, ko je luštna gospodična na sovoznikovem sedežu predlagala bolj elektronske ritme. In na Playboyu vedno radi uslišimo željam lepih deklet. En dotik na zaslonu in kabina koleosa se je prek kar 12 zvočnikov v sistemu BOSE® Surround System napolnila s plesnim razpolo­ženjem, ki nas je držal v uživaškem duhu vse do končne destinacije.

V zasneženi Kranjski Gori nas je mogočni koleos s štirikolesnim pogonom ALL MODE 4x4-i (ki ohranja idealno razmerje navora med pred­njimi in zadnjimi kolesi za odličen oprijem vozišča v vseh razmerah) brez težav pripeljal naravnost do brunarice Kosobrin pod smučiščem Brsnina, od tam pa še na razvajanje z

vrhunsko kulinariko v Skipass Hotel. Kot da bi ga poganjali

vsi kraljevi vranci, je naš varni orjak zagrebel v zasneženo pot in nas brez težav dostavil do smučarskih užitkov. Izstopili smo, vdihnili božansko svež gorski zrak in vsi brez besed pogledali zdaj mirujočega koleosa. Navdušil nas je. Ker kolikokrat lahko rečete, da ste po vožnji po zimskih razmerah iz avtomobila stopili spočiti?

Tekst Darjo Hrib Foto Saša Kapetanovič

Infoboxes

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri