Pripravite NORO DOBRE zalogaje NA ŽARU (razliko naredi TA čudodelna naprava!)

  • 27.05.2019

Peka na žaru je zaradi bližine Balkana, kjer je klasični žar močno prisoten, od nekdaj navduševala Slovence. Kuhanje pri odprtem ognju tako ni nikakršna pogruntavščina, razliko pa vsekakor naredi naprava, na kateri pripravljamo svoje slastne zalogaje. 

Ponudba žarov na trgu je res pestra. Vsak kuhar ima svoje želje, potrebe, zapovedi in recepte, temu primerno pa seveda izbere svoj žar. Ker je trg tako zelo razgiban, lahko namreč izbira med žari različnih velikosti ter glede na namen uporabnosti in različna gorivna sredstva. Poleg tega in poleg različnih cenovnih razredov pa imata svoj glas vsekakor tudi material in dizajn žara.

Edinstvenost večnamenskega kurišča

Velika posebnost večnamenskega kurišča Pixie, ki si ga je zamislilo podjetje Na deželi iz Novega mesta, je, da lahko na enem samem izdelku hrano pripravljamo na več načinov, in sicer so nam na voljo:

žar, črepnja »izpod peke«

kuhanje jedi v kotličku

peka v žerjavici, na palici

peka kruha in pice na šamotni opeki

Vse njegove prednosti

Pixie je prilagodljiv prav vsakemu mestu uporabe in vsaki vrsti priprave hrane. Tako je uporaben vse leto za pečenje in kuhanje, predvsem pa poskrbi za popolno druženje ob noro dobri hrani. Z njim se izognemo tudi več napravam, ki v našem domu zasedajo preveč dragocenega prostora.

Temeljne prednosti večnamenskega kurišča Pixie so:

 mobilnost

 možnost uporabe vse leto

 modularnost 

izjemna lahkost – samo 23 kilogramov

 različni načini priprave hrane

Katere pa so tiste praktične rešitve večnamenskega kurišča Pixie, ki jih velja še posebej izpostaviti? Prva je že to, da je kurišče večnamensko, pa vendarle enostavno za sestavljanje – sestavi ga lahko ena oseba v le eni minuti. Vsekakor lahko posebej poudarimo tudi dobro izdelano rešetko, ki je narejena tako, da nobeno živilo ne pade z nje, postavite jo lahko v kurišče in služi tudi kot odlagalna polica ob kuhanju v kotličku. Pixie ima prav tako dve nastavitvi višine, to sta 65 centimetrov in 21 centimetrov (pri tleh). Zamik kotlička za kot 45° omogoča umik hrane z ognja in varno postrežbo. Uporabljamo ga torej za več načinov priprave hrane, lahko pa ga uporabimo tudi kot kurišče za sedenje ob ambientalnem ognju. Izdelek se v celoti zloži v osnovni krožnik in zložen zavzema majhen prostor. Teža izdelka je le 23 kilogramov, vendar je izdelek zaradi masivne izdelave zelo stabilen.

In še dodatne prednosti! 

Pixie je zunanja kuhinja, ki jo lahko uporabljamo na dopustu, pikniku in ob druženje doma. S seboj nosi izjemno socialno noto medgeneracijskega povezovanja in druženja ob ognju. Kurišče je okrogle oblike, saj ob ognju sedimo v krogu ... Primerno je za peko in kuho za do 20 oseb, namenjeno pa je vsem, ki radi pripravljajo hrano zunaj – sami ali v družbi. Ki radi kuhajo z ljubeznijo in raziskujejo različne načine priprave hrane na ognju. Pixie je robusten in dolgotrajen izdelek, ki ga boste ob minimalnem vzdrževanju in maksimalni uporabi brez skrbi dolgo uporabljali

 

Pixie