Košarkarski finale na Ljubljanskem gradu

  • 29.06.2011

Dvorišče Gradu bo to nedeljo doživelo košarkarski krst. 32 igralcev se bo pomerilo za naziv Red Bull King Of The Rock.

(Foto: Miha Matavž)

13 fotografij v galeriji

Gre za naziv slovenskega "kralja skale"na turnirju Red Bull King Of The Rock v igri ena na ena. Zmagovalec bo odpotoval v ZDA, kjer bo našo državo zastopal na velikem finalnem turnirju. Tam bo sicer nastopilo 64 igralcev, od tega 32 iz ZDA in 32 iz drugih držav.

Red Bull King Of The Rock je serija košarkarskih turnirjev v najbolj surovi obliki košarkarske igre - ena na ena, s finalom v slavnem ameriškem zaporu na otoku Alcatraz, znanem tudi kot The Rock.

Prvič se je serija zgodila lansko leto, a je potovala le po ZDA, letos pa se je »skalna vročica« preselila tudi čez lužo in kvalifikacije se dogajajo v večih državah po svetu.

V Slovenijo je najprej prineslo predizbore, v Kranju in Novem mestu, na slovenski finale, ki se bo zgodil to nedeljo, pa so se igralci lahko uvrstili tudi preko sistema tekmovanj za državno prvenstvo v Samsung ulični košarki.

Ena na ena na Ljubljanskem gradu

Nedeljski turnir bo potekal v slogu cele svetovne serije. Ne bo se namreč dogajal na običajnem igrišču, ampak na dvorišču Ljubljanskega Gradu, kjer do sedaj košarke nismo bili vajeni. Na njem se bo pomerilo 32 kandidatov za slovenskega predstavnika “v zaporu”, najboljši pa bo v ZDA odpotoval na stroške organizatorjev.

Nesrečnik, ki bo v finalnem obračunu izgubil, se bo namesto poti v ZDA lahko veselil še vedno odlične nagrade, brezplačne udeležbe na košarkarskem kampu, enako pa si bo lahko priigral tudi boljši iz malega finala.

Poleg tega si bo prva trojica od nedelje lahko glasbene ritme privoščila z novimi naglavnimi rekviziti, močnih zvokov, iz serije NBA, znamke Skullcandy. Glasba je namreč ena od rednih spremljavalk košarke in tudi na Gradu bo tako.

Za spremljavo celotnega dogajanja bo namreč poskrbel deejay, kakšno pa bo odrepal tudi popularni upornik Zlatko. Da bodo košarkarji ves čas ostali v centru pozornosti, ter da bo vsem jasno kaj se dogaja, bosta skrbela uradna govorca, Boštjan Rebršak in Aljoša Rebolj.

Igra ena na ena ...je v našem uličnem prostoru sicer manj doma kot format 3 na 3, a že v predizborih je bilo videti, da znajo igralci tudi brez pomoči soigralcev veliko pokazati. Divja preigravanja, natančni meti z razdalje, hitrost, zabijanje, vragolije z žogo … vse to lahko pričakujemo 3. julija nad Ljubljano, zmagovalec pa nas bo v ZDA zagotovo lahko dostojno zastopal.

Poglejte napovednik:

V primeru, da videa ne vidite nad to vrstico, obiščite naslov:
http://www.redbull.si/cs/Satellite/sl_SI/Video/Red-Bull-King-of-the-Rock-021243036809623

Podatki za vaš koledar

Turnir bo potekal na dvorišču Ljubljanskega Gradu, v nedeljo 3. julija, začel pa se bo ob 17h30 s predstavitvijo igralcev in prvimi boji ob 18h. Polfinale bo na sporedu ob 20h, igra za tretje mesto ob 20h30, veliki finale pa ob 20h45.

Več informacij o tekmovanju: www.redbull.si/kingoftherock

The Rock

Zapor s tem vzdevkom je deloval v zalivu San Francisca, na otoku Alcatraz. Otok kamor je Amerika dolga leta »pospravljala« najbolj nevarne zločince je bil sprva le dom za svetilnik, kasneje pa za vojaško oporišče in vojaški zapor. Od leta 1933 do leta 1963 je nato deloval kot federalni zapor najvišjega ranga, v katerem je »sedel« tudi Al Capone, danes pa je del rekreacijskega parka Golden Gate. Pojavil se je v več filmih, med katerimi je morda najbolj znan prav film The Rock, z Seanom Conneryjem in Nicolasom Cageom v glavnih vlogah.

Nagradna igra

Odgovoriti morate na vprašanje: »Koliko igralcev se bo pomerilo na finalnem turnirju serije Red Bull King Of The Rock, na igrišču zapora Alcatraz v ZDA in kolikokrat do sedaj je turnir Red Bull King Of The Rock že potekal v omenjenem zaporu.«

Odgovore pošljite do 14. ure v nedeljo, 3. julija, na e-naslov playboy.si@adriamedia.si. Žreb bo potekal na samem dogodku v nedeljo, nagrajenec pa prejme kvalitetne slušalke iz serije NBA, znamke Skullcandy,

Veliko sreče pri žrebu!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri