Vrhunska sezona jadrnice Esimit Europa 2

  • 26.10.2010

30-metrska velikanka je z ogromno prednostjo zmagala na eni najzahtevnejših regat v Evropi, Rolex Middle Sea Race, in še z enajsto zaporedno zmago na petih regatah postavila piko na i letošnje neverjetne sezone.

3 fotografije v galeriji

Slednja je lastniku Igorju Simčiču, skiperju Flaviu Faviniju, slovenskemu olimpijcu Vasiliju Žbogarju in preostalim članom posadke postregla tudi z rekordoma proge na regatah Palermo–Monte Carlo in Barcolana, dokazom tehnološke popolnosti jadrnice in uigranosti ekipe.

30-metrska lepotica, ki pod evropsko zastavo in ob sponzorstvu podjetja Gazprom s seboj nosi poslanstvo prijateljstva in sodelovanja med evropskimi narodi ter prispeva k ekološki ozaveščenosti Evropejcev, je s 606 navtičnih milj dolgo progo med Malto in Sicilijo opravila v 2 dneh, 6 urah in 52 minutah.

»Za nami je izjemna sezona, v kateri smo dosegli vse zastavljene cilje in dokazali, da v projektu Esimit Europa ni ničesar prepuščeno naključju. Nastopati pod zastavo Evropske unije, sponzorstvom tako uglednega podjetje, kot je Gazprom, in za vrednote gibanja European Energy je od samega začetka velika čast in odgovornost. Panevropsko poslanstvo smo zato vzeli zelo resno in z nenehnimi investicijami v projekt skrbeli za kontinuirano maksimalno pripravljenost tako jadrnice kot ekipe,« je dejal Igor Simčič, lastnik jadrnice in generalni direktor projekta Esimit Europa.

»V načrtu prihodnje sezone so vse letošnje regate, ni pa izključena tudi kakšna dodatna. Sicer je še prezgodaj govoriti tudi o ambicioznejših načrtih, a po naravi sem realist, zato bodo podrobnosti o morebitni nadgradnji projekta tako v športnem kot poslovnem smislu znane, ko bodo zanjo postavljeni trdni temelji,« je dodal Simčič. 

»Rolex Middle Sea Race slovi kot težka in nepredvidljiva regata, v kateri smo bili v preteklosti že priča zelo tragičnim dogodkom, zato smo se nanjo izjemno dobro pripravili. Tokrat sicer ni bilo orkanskega vetra in visokih valov, so pa imele vse jadrnice težave z vetrovi, ki smo spreminjali moč in smer tako rekoč vsako uro. Posledično so take razmere zahtevale veliko število menjav jader, predvidevanj prihodnjih razmer in odločitev glede nadaljnje taktike. Esimit Europa 2 in celotna ekipa sta v teh pogojih delovala brezkompromisno in zato zmaga ni bila v nobenem trenutku vprašljiva. Resnično lahko rečem, in na to sem ponosen, da sem skiper trenutno najboljše jadrnice na svetu, zato se veselim prihodnjih izzivov,« ni skrival navdušenja skiper Flavio Favini.

Več informacij najdete na spletni strani http://www.esimit.com/.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri