Vlado Kreslin in mladi Balkan Boys skupaj na odru Križank

  • 26.08.2012

Tista črna kitara in trubači, ki igrajo tudi jazz.

(Foto: Sonja Garnitschnig)

V torek, 28. avgusta, se bo v ljubljanskih Križankah kantavtorski melos VLADA KRESLINA združil z zagonom multižanrskih BALKAN BOYS. Obljubljajo najbolj žurersko noč na Ljubljana Festivalu 2012!

Balkan Boys so se sestavili leta 2009, slovenski širši publiki pa postali bolj opazni z nastopom na sodelovanju Slovenija ima talent. Skupina mladih, šolanih glasbenikov, s harmoniko, trobili in bobni, oživlja etno, pop in narodne hite, še raje pa se z jazz pridihom lotevajo avtohtone trubaške glasbe Balkana.

"Ideja za sodelovanje z Vladom Kreslinom se nam je porodila, ko sta se Rok Nemanič (vokalist) in Bojan Krajšek vozila domov s koncerta in po radiu poslušala komad Namesto koga roža cveti, komad, iz katerega veje pristen ciganski melos. Prepevala sta komad in že sproti ustvarjala priredbo, ki je podžgala željo po sodelovanju," so povedali Balkan Boys.

Za okus malce trubaškega poigravanja Balkan Boys v komadu From Zabledam:

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri