Video: Globalno ogrevanje - velika laž?

  • 11.09.2009

V ljubljanskem hotelu Lev je v okviru slovenskega Playboya potekalo predavanje Miša Alkalaja z naslovom Globalno segrevanje - velika laž? Znanost in politika podnebnih sprememb. Predavanje si oglejte v videu.

7 fotografij v galeriji

Na predavanju je avtor pojasnil za številne slovenske in tuje politike ter znanstvenike silno neprijetna dejstva, ki so črno na belem zapisana v Forumu zadnje številke slovenskega Playboya.

Kdo laže?

Je globalno ogrevanje res znanstveno dejstvo ali le pravljica, ki politikom in bolj ali manj (ne)profitnim organizacijam omogoča manipuliranje javnega mnenja in lagodno življenje? Vlade dvigajo davke, znanstveniki nabirajo donacije, borzniki služijo s CO2 odpustki – vse skupaj pa nima nobene realne oziroma znanstvene podlage!

Mišo Alkalaj

Mišo Alkalaj je magister matematike in vodja Centra za mrežno infrastrukturo na Institutu Jožef Stefan v Ljubljani. Računalniška ekipa, ki jo vodi, je leta 1993 postavila prvo spletno stran v Sloveniji, pozneje znano kot Mat'Kurja – zato velja za enega pionirjev slovenskega interneta. Kot publicist, ki sodeluje tudi s slovenskim Playboyem, je objavil prispevke v mnogih slovenskih medijih, med drugim v Delovi Sobotni prilogi, Mladini, Dnevniku in Primorskih novicah. V svojih člankih se je izkazal kot luciden opazovalec vsega, kar človeka določa. Brez dlake na jeziku razkriva tisto, kar bi mnogi radi zamolčali.

11092009_PBY_Alkalaj_predavanje

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri