Vespa Primavera: Mladost v Barceloni

  • 24.01.2014

V krasni prestolnici Katalonije smo vozili novo vespo, ki so jo v Piaggiu poimenovali preprosto primavera. Pomlad.

(Foto: Milagro, Piaggio)

6 fotografij v galeriji

S tem imenom so jo predstavili že leta 1968. Takrat je bil to čas uporniške generacije mladih, ki so svoj odnos do sveta sidrali v ljubezni, spoštovanju drugačnosti, sožitju z naravo, pa tudi v uživanju.

Da, bila je sopotnica hedonizma, hipijevskih gibanj sedemdesetih in znanilka ekološke ozaveščenosti. Zanjo so pravili, da tisti, ki se vozi njo, ljubi jabolka. Za jabolka v osemdesetih tistim, ki so z vespo v kolidžkah, belih nogavicah in puloverjih brenčali okoli ljubljanskega kluba Valentino, ni bilo toliko mar. Toliko bolj so izbirali med dekleti, ki so tam rajala v ritmu disko glasbe. Prišla so devetdeseta pa prehod v novo tisočletje – kriza je udarila dvokolesni sektor. Toda vespa se je kljubovalno prodajala. In postajala zaželenaznamka.

Da, statusni simbol – tudi tistih ne več tako mladih. Iz sveta preprostosti se je preselila med cenjene izdelke življenjskega sloga. Nova primavera želi ugajati mladim in mladim po srcu. Njej in njemu. Z različnimi motorji, od 50 do 150 kubičnih centimetrov, je namenjena širšemu krogu kupcev, takšne pa so tudi cene. Občutki? Ko se zapeljete po Barceloni, mestu umetnosti in arhitekture, in ko s primavero vijugate skozi gost promet, spoznate njeno pravo vrednost. Lahkotna in okretna je, prijazna do uporabnika. Kakovostno narejena in dizajnersko vpadljiva. Nobenih težav nimate s parkiranjem. Veste, to je dvokolesnik z dušo. Zato v današnjem svetu plastične hiperprodukcije toliko bolj izstopa.

www.vespa.si

FOTO Milagro, Piaggio

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri