Vaša digitalna žena

  • 22.12.2009

Na Japonskem se je neki prefrigani moški poročil z virtualno žensko iz videoigre.

(Foto: Shutterstock)

Fantič, ki se s pravim imenom ne želi izdati – boji se namreč kritik nerazumevajočega sveta –, se je poročil z likom iz videoigre, virtualno žensko Nene Anegasaki, ki jo je 'spoznal' v igričarskem naslovu Love Plus, nekakšni simulaciji zmenkarij.

Ceremonijo poroke sta objavila na japonski različici videoportala Youtube, ženin pa je po svetu poznan le pod svojim spletnim nadimkom SAL9000. Oklical se je za predstavnika subkulture otaku, ki na Japonskem označuje ljudi, obsedene z videoigrami, računalniki in fantazijskimi svetovi.

V tej subkulturu je običajno, da se liki, ki jih igramo, poročajo z drugimi liki v igrah, SAL9000 pa je vse skupaj ponesel le korak dlje. Digitalno formo svoje nove žene ima shranjeno v konzoli nintendo DS in zdaj skupaj potujeta po Japonski in se fotografirata pred različnimi znamenitostmi.

SAL9000 je povedal, da ima lahko z Nene enostavne pogovore in z njo lahko igra nekatere igre. Prisegel je, da ji bo zvest, tudi če izdajo novo različico igre, v kateri tega lika ne bo več mogoče prepoznati. Bizarno? Poznate vi koga, ki lahko svojo ženo na slab dan preprosto izključi?

Poroča Reuters.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri