Varanje kot zdravilo?

  • 18.06.2008

Ker je prešuštništvo vedno obravnavano kot slabo dejanje, analitiki nikoli niso raziskovali pozitivnih učinkov tega smrtnega greha. In sodeč po nekaterih novih študijah, vam varanje lahko celo reši zakon.

(Foto: Shutterstock)

Mira Kirshenbaum je že več kot 30 let zakonska terapevtka in po njenih besedah je prava afera lahko pozitivna, saj ljudi pretrese in vrže iz otrplosti. Napisala je celo knjigo z naslovom When Good People Have Affairs (Ko imajo dobri ljudje afere), v kateri opozarja, da družba nikoli ni premišljevala o pozitivnih učinkih afer.

"Afera je včasih najboljši način, da se varajoči spremeni in spravi na prava pota," pravi gospa Kirshenbaum. "Ne spodbujam varanja, toda samo dejanje je luč v zmedi tistega, ki vara. In varanje temu človeku da informacije in modrost, da mora nekaj nujno spremeniti." Pravi še, da je večina ljudi, ki varajo, dobrih in prijaznih in da le iščejo pravo srečo in ljubezen.

Poleg tega lahko skok čez plot tudi prebudi ljubezen in strast v upočasnjenem in razpadajočem zakonu. "Na varanje lahko gledate kot na radikalno, a nujno medicinsko operacijo. Če ima vaš zakon srčno zaporo, jo lahko varanje sprosti," je še povedala.

Več o tem v britanskem Telegraphu.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri