V novo leto z Dveri-Paxom v Strelcu

  • 30.12.2013

Izjemni Danilo Flakus, direktor vinske kleti Dveri-Pax, se je v restavraciji Strelec na ljubljanskem gradu že tradicionalno slovesno poslovil od starega leta, ki je bilo za Dveri-Pax tudi letos zelo uspešno, ter nazdravili številnim projektom, ki jih prinaša novo leto.

(Foto: Uroš Modlic)

12 fotografij v galeriji

"Tudi letos smo, tako kot leta prej, prejemniki številnih nagrad na tujih ocenjevanjih, med drugim tudi na londonskem Decanterju in verjamem, da bo tako tudi v bodoče«, je povedal direktor Danilo Flakus.

Direktor kleti Dveri-Pax Danilo Flakus

Vina Dveri-Pax so v Londonu prejela dve srebrni (vini Šipon 2011 in Renski rizling 2011) ter kar sedem bronastih odličij (Janez 2012, Sivi pinot 2011, Sauvignon 2012, Sauvignon Vajgen 2011, Renski rizling »M« Pekel 2011 in Šipon 2011 slamno vino). Uspeh so zaokrožili tudi z nazivom vina s priporočilom za svojo novost – penino Urban.

Konec oktobra pa so na mednarodnem ocenjevanju vin AWC Dunaj, na katerem sodelujejo vinarji iz več kot 35 držav z več kot 11.000 vini, vina iz kleti Dveri-Pax ponovno potrdila svojo kakovost z dvema srebrnima medaljama za Šipon Ilovci 2011 in Modri pinot 2009 ter zlato medaljo za Šipon, slamno vino 2011.

"Glavni moto naše kleti je poleg kakovosti predvsem izziv," pravi direktor Flakus, "in teh smo si za prihodnje leto zastavili kopico. V letu 2014 tako stremimo k povečanju prodaje vin, ki je z 10 % rasti v letu 2012 v letu 2013 poskočila kar na 48 odstotkov. Lanska realizacija je bila tako presežena. Na dvig prodaje sta najbolj vplivali prodaja v Avstriji in prodaja vin neposredno iz kleti in vinoteke v Mariboru. V prihodnjem letu v naši vinski kleti računamo tudi na bistveno povečanje prodaje na ruskem trgu ter na osvojitev trga Kitajske in Amerike.
To pa je le del zastavljenih načrtov za naslednje leto. Najprej želimo končari prenovo baročnega dvorca v Jarenini, kjer bo po novem tudi prodajno-degustacijski prostor oziroma vinoteka. Prenovili bomo skladišča za vino in zaradi višanja standardov predelave v celoti zamenjali prevzemno linijo grozdja. Največje zadovoljstvo naše ekipe pa bo zagotovo odprtje novega vinskega bara/vinoteke v Ljubljani, kjer že iščemo ustrezno lokacijo."
Menda bo nekje v Stari Ljubljani, smo izvedeli iz zaupnih virov.

V. d. ministra za zdravje pa opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri