Umetnost: Zalizovanje v muzeju

  • 05.12.2007

"Čutim, da ne bi smela gledati," pravi Roxanne DeLuca, 19-letna obiskovalka muzeja MCA (Museum of Contemporary Art), v katerem sta 24-letna Jessie Marasa in 25-letni Ben Law, oba z izklesanimi telesi, strastno prepletena v neskončen poljub.

V četrtem nadstropju muzeja MCA je javno razkazovanje privlačnosti postalo umetnost, tukaj se nastopajoči ljubimci – v sklopu prikazovanja poljubljanja kot umetnosti je izmenično aktivnih kar šest parov – poljubljajo od sedem do deset ur na dan. Razstavljeni eksponat poljubljajočega para se imenuje preprosto Kiss (Poljub).

Obiskovalci niso prepričani, kako naj se odzovejo. Nekateri namenijo le hiter pogled, drugi se skrivajo za zidovi in opazujejo kot grešniki, čutijo se krive, ker jih to privlači. Koreografirani osemminutni odigrani prizori parov v resnici prikazujejo poljube s priznanih slik in kipov, na primer Rodinov ljubezenski objem in Klimtov zlatolistni poljub.

Novico lahko preberete v Chicago Tribune.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri