Ultimativna kazen

  • 15.04.2008

V zvezni državi Louisiana so pripravili osnutek zakona, po katerem prestopnikov naj ne bi več ustrahovali le z zaporom, ampak tudi s kastracijo. Avtorji osnutka zakona trdijo, da naj bi tako zmanjšali seksualno poželenje kriminalcev, ki so zagrešili seksualni kriminal (posilstvo, pedofilija ipd.). S tem naj bi zatrli njihovo željo po ponovitvi takšnih dejanj po prihodu iz ječe.

Če bo senat zakon sprejel, bodo sodniki lahko začeli kaznovati s kastracijo, ki bo opravljena kemično. Prestopnik bo lahko, če bo šlo za seksualno kaznivo dejanje prve ali druge stopnje, izbral tudi fizično kastracijo. Mimogrede, kemična kastracija je začasna, dosežena s hormonskimi tableti.

So pa nekoliko bolj razgledani Američani izpostavili eno od težav: v državi Louisiana je recimo tudi uriniranje v javnosti kategorizirano kot seksualni kriminal.

Celoten članek je na voljo na Nola.com.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri