Udarna gledanost Prepisanih na siol.net

  • 20.09.2010

Prvi del nadaljevanke s pomenljivim sloganom "nadaljevanka vseh nadaljevank" Prepisani, ki jo predvajajo na siol.net, si je v prvih treh dneh ogledalo skoraj 17 tisoč ljudi.

Nadaljevanka Prepisani je svojo premiero doživela v petek, 10. septembra, s predstavitvijo glavnih akterjev nadaljevanke in javnim predvajanjem prvih treh delov na Prešernovem trgu v Ljubljani.

Z objavo prvega dela spletne nadaljevanke Prepisani se je začelo deset tednov dolgo napeto pričakovanje novih epizod "nadaljevanke vseh nadaljevank", ki obravnava aktualne teme sodobnega časa, od politike, korupcije, interneta, znanosti, jugonostalgije, tajkunov, energetske krize, drog in drugih tem, ki prevevajo naš vsakdanjik.

Da bo nadaljevanka deležna velike pozornosti, je bilo slutiti že vnaprej. Da je res tako, pa je dokazal prvi del z naslovom Straža, ki si ga je v dobrih treh dneh na spletnem portalu siol.net ogledalo že skoraj 17 tisoč ljudi.

Tudi javno predvajanje prvih treh delov nadaljevanke je v petek zvečer napolnilo Prešernov trg, kjer se je zbrala večina glavnih akterjev Prepisanih – od Jonasa, igralcev Katarine Čas, Sebastiana Cavazze, Marka Derganca, Lada Bizovičarja do režiserja Klemna Dvornika.

Začetek predvajanja nadaljevanke je Jonas pospremil z besedami: "Dost sem šita gledal na ekranih in če hočeš, da nekaj dobro narediš, moraš sam."

Prve tri dele, predvajane na premieri, so obiskovalci sprejeli z navdušenjem, v pričakovanju novih nadaljevanj. Na siol.net pa so na voljo že nadaljevanja.

Prepisani so prva slovenska nadaljevanka, ki je bila posneta v tehnologiji HD v digitalnem studiu na zelenem ozadju in kot taka predstavlja novost v slovenskem filmskem prostoru. Snemanje nadaljevanke je trajalo 90 dni, v njej pa se zvrsti več kot 80 likov. Izvirno glasbo za Prepisane sta posnela Magnifico in Shatzi.

Nadaljevanko na spletu lahko uporabniki spremljajo na pravkar prenovljeni spletni televiziji SiOL iO* (http://io.siol.net/prepisani), naročniki SiOL BOX-a jo na televizijskem zaslonu lahko spremljajo prek videoplatforme SiOL iO, in sicer na kanalu 995.

Uporabniki mobilnega Planeta pa lahko do nadaljevanke dostopajo v rubriki Prosti čas. Vse o Prepisanih lahko ljubitelji nadaljevanke spremljajo tudi na SiOL-ovih profilih na Facebooku in Twitterju.

* Konvergenčna videostoritev SiOL iO (http://io.siol.net) združuje mobilne, spletne in televizijske vsebine. Uporabnikom omogoča tudi prenos posnetkov ali neposreden prenos snemanja z mobilnega telefona ali spletne kamere na televizijski zaslon. Storitev je sestavni del SiOL BOX-a, ki ga je Planet 9 razvil za Telekom Slovenije. Uporabniki do cele vrste uredniških in lastnih videovsebin ali tistih, ki so jih posneli prijatelji, dostopajo bodisi prek spletne aplikacije SiOL iO ali prek SiOL BOX-a ter v prihodnje tudi prek mobilne aplikacije.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri