Učinkovita simbioza Botrstva & Vala 202 za dobro otrok!

  • 29.08.2013

V okviru projekta Botrstvo v Sloveniji se je doslej zbralo več kot 1,300.000 EUR, s tem denarjem pa so učinkovito pomagali že več kot 2500 otrokom in družinam.

Na novinarski konferenci so pobudniki in izvajalci projekta Botrstvo projekt, sredstva in donacije podrobneje predstavili ter opozorili na vse večjo socialno izključenost in revščino v Sloveniji. Ker v Sloveniji pod pragom revščine živi že 13,6 % prebivalstva,  predstavniki projekta Botrstvo pozivajo državo, da odpravi izjemno škodljive posledice socialne zakonodaje, hvaležni pa so tudi slehernemu botru, donatorju in drugim dobrim ljudem, ki so omogočili neposredno pomoč tako številnim otrokom.

Val 202 se daleč sliši!

Projekt Botrstvo je nastal na pobudo Milene Štular in Anite Ogulin, svojo pravo odmevnost pa je dobil v sodelovanju z nacionalnim radijskim programom, Valom 202, saj je v domove Slovenije prenesel resnične in osebne stiske otrok.

Mirko Štular, odgovorni urednik 2. programa Radia Slovenije, Vala 202, je predvsem poudaril, da je projekt že po enem letu skupnega sodelovanja prerasel okvirje programske vsebine in postal neke vrste družbeno gibanje kot protiutež socialni izključenosti otrok.

»Ne glede na žgočo problematiko sprva nismo pričakovali ne tako številnega in ne tako intenzivnega odziva javnosti, donatorjev, medijev, partnerjev. Želeli smo prispevati drugače kot zgolj s poročanjem, želeli smo dejavno soustvarjati projekt in preseči okvirje posamičnih humanitarnih akcij ad hoc z zbiranjem prispevkov, kakršne smo izvedli že velikokrat prej, predvsem pa s projektom poskušamo doseči trajnejši učinek. Naš cilj je bil in ostaja revščino in socialno izključenost postaviti bistveno višje na agendi politike, politikov in socialnih ustanov. Javno debato o teh vprašanjih želimo spraviti v vse pore družbe in vsem še naprej kazati njeno ogledalo, čeprav slika ni lepa. Tako med drugim razumemo poslanstvo javnega nacionalnega radia, kakršen je Val 202.«

Več informacij!

Več o tem, kaj so o tem čudovitem projektu še povedali na tiskovni konferenci dogodka, si lahko preberete na spletni povezavi S projektom Botrstvo pomagali že več kot 2500 otrokom!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri