Tudi Slovenci bomo tekli za tiste, ki teči ne morejo

  • 24.01.2014

Še 100 dni je do globalnega teka Wings for Life World Run - 4. maja 2014 bo ob istem času po vsem svetu hkrati potekalo eno izmed največjih tekaških tekmovanj.

2 fotografiji v galeriji

Namen teka Wings for Life World Run je zbrati sredstva za fundacijo Wings for Life. Vsako leto 130.000 ljudi utrpi poškodbo hrbtenjače, ki ji sledi paraliza. Glavni vzrok so prometne nesreče. Napredki v raziskavah so precej odvisni od zasebnih pobud. Fundacija Wings for Life je neprofitna in kot taka odvisna od podpore in donacij za financiranje teh raziskav. Naloga fundacije kot tudi dogodka je zbrati sredstva za raziskave poškod hrbtenjače. Zbrana sredstva so 100-odstotno namenjena raziskovalnim projektom.

Začetek slovenskega Wings for Life World Run bo na Kongresnem trgu v Ljubljani. Slovenski tek bo iz Ljubljane potekal skozi Domžale, Kamnik, vse do Kranja in prek Medvod nazaj v Ljubljano. Domači tekači boste tekli skupaj s tisočimi drugimi na več kot 40 lokacijah vseh petih celin. Za primerjavo: tekači v Sloveniji bodo začeli teči opoldan, v Kaliforniji ob 3.00 zjutraj po lokalnem času in in v Tajvanu ob 18.00.

Tekmovanje 'Wings for Life World Run' je nekaj popolnoma novega: nanj se lahko prijavi celoten spekter športnih navdušencev, od občasnih tekačev do poklicnih športnikov. Tekmovanje nima vnaprej določene razdalje, saj ciljna črta ni statična, temveč bodo tekmovalci tekli pred zasledovalnim vozilom z vnaprej določeno hitrostjo. Vsakič, ko bo zasledovalno vozilo prehitelo tekača, bo zanj tekmovanje končano. Tekme bo konec, ko bosta na vsem svetu tekla le še en moški in ena ženska, ki bosta postala prvaka Wings for Life World Run.

Tekmovanja se bodo udeležile številne ikone iz sveta športa, David Coulthard, Eddie Jordan, Luc Alphand, Marc Herremans, Sabrina Mockenhaupt in številni drugi športni heroji, med njimi tudi slovenski ambasadorji dogodka: Dušan Mravlje, Roman Kejžar, Jure Košir in Matej Markovič - vsi za podporo fundacije Wings for Life, ki financira raziskave za iskanje zdravila za poškodbe hrbtenjače.

Tisti, ki se želite udeležiti tekmovanja, se nanj lahko prijavite do 21. aprila prek uradne spletne strani www.wingsforlifeworldrun.com. Prijavnina na tek stane 30 evrov in bo v celoti donirana fundaciji Wings for Life.

Pripravljalni teki pri nas
1. Uvodni pripravljalni tek z Romanom Kejžarjem je minulo soboto potekal v Škofji Loki - oglejte si video.
2. Drugi pripravljalni tek z Dušanom Mravljetom bo 8. februarja ob 10. uri. Zbirno mesto je pri hipodromu na Brdu pri Kranju.
3. Tretji pripravljalni tek bo vodil Matej Markovič 8. marca v Ljubljani.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri