Trije nadvse preprosti recepti za uporabo kokosa

  • 26.07.2015

Medtem ko je kokosova voda dobro zdravilo za mačka in kar v redu naravna pijača športnikov, ne smemo pozabiti na drugačne načine uporabe tega sadeža, ki so priljubljeni v nekaterih subkulturah.

(Foto: Dan Sealinger)

Pristašem paleodiete je všeč zaradi lovsko-nabiralniškega porekla, poznavalci ajurvede častijo njegovo zdravilno moč, mi pa ga imamo radi zaradi vsestranskega bogatega umami okusa in slastnega maščobnega faktorja.

Predstavljamo tri načine za poigravanje s kokosom, ki niti malo ne spominjajo na dieto.

Sečuanski kokosovi rakci

V posodi zmešajte pol skodelice nastrganega kokosa, pol skodelice krušnih drobtin panko in 1 čajno žličko sečuanskega popra. V drugi posodi stepite dve jajci. Rakce povaljajte najprej v jajcu, nato v kokosovi mešanici. V srednje veliki ponvi segrejte pol skodelice rastlinskega olja na temperaturo 375 stopinj Celzija in jih cvrite ravno toliko časa, da zlato porjavijo na obeh straneh.

Kokosov koktajl collins

V visokem kozarcu, napolnjenem z ledom, zmešajte 4 žlice džina, 1 žlico sveže iztis­njenega limetinega soka, 1 žlico agavinega sirupa (narejenega iz enake količine vode in agavinega soka) in 8 žlic surove kokosove vode. Prelijte z gazirano vodo in okrasite z rezino limete.

Rumov sladoled s kokosom

V mešalniku zmešajte približno 7,5 decilitra polnomastnega kokosovega mleka, 1,5 skodelice sladkorja, 2 žlici temnega ruma in četrt čajne žličke vaniljevega izvlečka. Zmes dajte v veliko kovinsko posodo in postavite v hladilnik. Vsake pol ure stepite, da postane kremasta in zamrznjena.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri