To poletje spreminjamo vodo v špricer

  • 03.06.2015

Špricer, špricar ali brizganec. Legendarna osvežilna pijača, ki to poletje ponovno osvaja Slovenijo. In za katero potrebujete le dve sestavini - vino in mineralno vodo. Ključno pa je, da sta obe sestavini kakovostni in res dobro ohlajeni. Pri vinu ne boste nikoli zgrešili, če izberete enega in edinega Jeruzalemčana iz kleti Jeruzalem Ormož. Legendarno vino, ki spreminja vodo v špricer že vse od leta 1968. Dolga tradicija in sodoben pristop zagotavljajo užitek v vsakem požirku.

Ko je govora o špricerju, se ne komplicira. Zmešaš ga enostavno po svojih željah. Lahko bi ga poimenovali kar najlažji koktajl – tudi zato, ker suho vino vsebuje manj kalorij kot pijače z višjo alkoholno stopnjo ali sladkorji. Špricer z 1 dcl Jeruzalemčana ima na primer okrog 70 kcal. Kljub enostavni pripravi pa morate vseeno poznati osnovne zakonitosti pravega špricerja. Ključno je kakovostno belo vino, kot je Jeruzalemčan. Vino in mineralna voda morata biti dobro ohlajena, na 10 do 12 stopinj. Vedno najprej natočimo vino, nato mineralno vodo, zato da se hitro pomešata.

KAKO IZBRATI ŠPRICER VINO?

Dober špricer je lahko le iz dobrega vina. Imeti mora pravšnje razmerje kislin, sladkorjev in ne sme imeti previsoke stopnje alkohola. Jeruzalemčan, ki ga sestavljajo sorte šipon, laški in renski rizling, sauvignon ter chardonnay, ima malce višjo stopnjo kislin od sladkorjev in 11,5 % alk. To daje špricerju pitkost in lahkotno svežino. Da je Jeruzalemčan prava izbira so potrdili tudi strokovnjaki na ocenjevanju vin v Ormožu, in mu podelili naziv vino za "Naj špricar 2015".

SODELUJTE V VELIKI NAGRADNI IGRI: na steklenici Jeruzalemčana poišči SMS kodo ali pa sodeluj prek facebook strani Jeruzalem Ormož. Jeruzalemčan v velikem finalu poklanja sanjsko potovanje s Kompasom - po lastni izbiri v vrednosti 3500 €.

Več na www.jeruzalem-ormoz.com in FB JeruzalemOrmozKlet

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri