Stara obrt ponuja nove rešitve

  • 14.04.2009

Prostitucija bi lahko pomagala državnemu proračunu v času krize.

Nevada je ena od dveh zveznih držav Amerike, ki dovoljuje nekatere oblike prostitucije. Te dni se kljub Las Vegasu ta država bori s posledicami gospodarske krize, saj se zapirajo številne trgovine, dobiček od turizma pa je močno upadel. Državni senator Bob Coffin (demokrat) je zato predlagal davek v višini 5 dolarjev za seksualno storitev, ki bi ga uvedli v približno dvajsetih bordelih v Nevadi.

A senat tega davka ni izglasoval, čeprav je senator Coffin poudaril, da bi s tem posegom povečali državni proračun za dva milijona dolarjev na leto. Problem je bil v tem, da so mnoge uradne bordele lokalne uprave že obdavčile, saj morajo bordeli in operativne prostitutke državi na leto plačevati 100 dolarjev za storitveno licenco.

»Zdaj je čas za povišanje tega davka,« pravi Coffin, ki trdi, da se tovrstnih sprememb vlada izogiba, češ da bi še dodatno legitimizirale prostitucijo, ki jo sicer obravnavajo kot neokusno in amoralno. Mimogrede, bordeli v Nevadi (ki jih v Las Vegasu in okrožju Clark County ni, saj so tam prepovedani) vsako leto privabijo kar 365 tisoč gostov.

Poroča Reuters.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri