Spletni komad razjezil Mehičane

  • 14.02.2008

Nič kaj taktna glasbena kreacija je iz nemških logov priromala na sceno in razjezila Mehiko. Komad, ki je sedaj že kar visoko na lokalnih nemških lestvicah, je sprožil celo diplomatske pogovore. Naslov komada "Prst v rito, Mehika," v originalu "Finger im Po, Mexiko", kar je tudi rimajoč se refren pesmi.

(Foto: *)

Nemški Bild poroča, da je mehiški veleposlanik Jorge Castro-Valle Kuehne poslal pritožbo založbi EMI, ki pesem distribuira. "Prepričan sem, da razumete, da je besedilo pesmi sprožilo zgražanje med člani mehiške skupnosti, ki žive v Nemčiji in ki imajo pravico biti jezni, če se ime Mehike uporablja tako nespoštljivo in ogabno," piše v pismu veleposlanik.

Pesem je napisal in izvedel 34-letni nemški zabavljač Mickie Krause. Njegova prejšnja hita sta bila recimo "Pojdi domov, ti stari drek" in "10 golih frizerk". Veleposlanikov odziv Krause komentira: "Ne vem, v čem je problem. Veleposlanik ima očitno preveč časa, če se lahko ukvarja s prstom v riti."

Novico je objavil nemški Spiegel Online.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri