SMS-vprašanja o seksu

  • 05.05.2009

Spolno izobraževanje ponosno stopa v prihodnost.

(Foto: Shutterstock)

Posebna telefonska številka, na kateri hitro odgovarjajo na anonimna vprašanja o seksu, se imenuje The Birds and Bees Text Line, telefon za izobraževanje o ptičkih in čebelicah, torej. Posvetnemu imenu navkljub predvsem najstnikom ponuja, da se na hiter, enostaven in brezskrben način informirajo o vprašanjih, ki jih imajo o seksu.

Ko so lastniki linije razkrili nekaj vprašanj, ki so jih prejeli, lahko vidimo, kako nujno najstniki potrebujejo tovrstno izobraževanje. »Če se stuširam pred seksom, ali je potem manj možnosti, da bom zanosila?« je vprašala neka najstnica.

Spet drugo je zanimalo, kaj naj naredi, ker njen fant hoče, da je v postelji glasna, ona pa se ob tem ne počuti udobno. Nekega najstnika je zanimalo, ali je normalno, da ima penis gube. So pa tu tudi vprašanja bolj psihološkega narave, kot je tole: »Zakaj je fantom kul, da spijo z dekletom in to potem povedo vsem prijateljem?«

Podroben članek o novem spolnem izobraževanju je objavil New York Times.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri