Seksualni vodnik po njenem in vašem užitku

  • 18.11.2011

Vzburiti moškega je precej preprosto. Dovolj je pogled na erotično fotografijo. Pri ženskah pa je s tem malce bolj zapleteno: brez popolne sproščenosti ni nič.

(Foto: Stephen Wayda & Mizuno)

Ušesa

Morda se vam bo zdelo smešno, a ušesa vodijo do dvojnega vzburjenja: fizičnega in mentalnega.

Če vam uspe sočasno s palcem in kazalcem masirati ušesne konice in z drugimi prsti zatilje, ste zadeli zmagovalno kombinacijo. (Neobčutljive ušesne mešičke mirno zanemarite.)

Ko se na dotike odzove, je nared za drugi korak: s konico nosa ali jezikom zdrsnite ob robu uhlja.

Vrat

Z ustnicami potujte od njenega grla do brade. Na delih, kjer se telo pregiba, je koža tanjša. Živčni končiči in žile so bliže površju, zato so to tudi deli telesa, na katere nanesemo parfum. S takšnimi dotiki boste vzpodbudili receptorje za dotik in s tem aktivirali njen čustveni odziv.

Prsti

Med filmsko predstavo ali daljšim poletom z letalom jo primite za roko in ji masirajte dlan; zgornja stran dlani je prepredena s čutili za dotik. Notranja stran se intenzivneje odziva na pritisk, zgornja pa zazna še tako rahel dotik.

Pod koleni

Velika večina žensk tak dotik sprva zaznava kot žgečkanje. To še ni razlog, da vržete puško v koruzo. Počakajte. Najverjetneje še ni dovolj vzburjena, zato se najprej lotite erogenih con. Kasneje se znova vrnite h kolenom.

Začnite na hrbtni strani stegen in počasi drsite proti kolenom; najprej z dlanjo, potem z ustnicami ali jezikom. Pazite le, da dotik ne bo prerahel, saj lahko znova sproži občutek žgečkljivosti.

Obraz

To, da pot do njenega orgazma vodi skozi njeno glavo, gotovo že veste. Odklop razmišljanja je prava pot do uspeha. Zato naj vam glavo položi v naročje, vi pa ji s palci masirajte del čela nad obrvmi.

Medtem ko bodo prsti pridno delali, opazujte ustnice: med vzburjenjem popustijo mišice čeljusti, zato se ustnice rahlo razprejo.

Roke

Notranja stran zapestja je veliko bolj kot drugi deli telesa občutljiva za temperaturne spremembe. Kako je s tem, lahko preverite sami. S konico jezika potegnite po notranji strani roke od zapestja do komolca (del roke, ki ga mame uporabijo za preverjanje toplote vode, v kateri kopajo dojenčka, ali mleka, ki ga pripravijo za malčka).

Podobno intenzivno se na tem predelu odzivajo tudi dlačice. Rahlejši ko bo dotik, intenzivneje se bo naježilo njeno telo.

Prsi

Ženske nam očitajo, da moški prehitro planemo na bradavičke, pri čemer popolnoma zanemarimo preostali del prsi, ki pa je na dotik veliko bolj občutljiv in zato ena pomembnejših erogenih con.

Natrenirajte tehniko komaj čutnega dotika. Prsna bradavička, enako kot klitoris, vsebuje receptorje, ki sodelujejo pri orgazmu in jih imenujemo Meissnerjeva telesca.

Se sprašujete, kakš­no zvezo ima vse to z vami? Intenzivneje ko bodo stimulirani centri okrog bradavičke (ali klitorisa), intenzivnejše bo vzburjenje ob neposrednem draženju, ki bo tem dotikom sledilo.

Ustnice

Poljubljanje je nekakšen sprejemni izpit, ki ga morate položiti, preden se lahko lotite preostalega telesa. Poljub ji pove, koliko nežnosti premorete, ne glede na to, kje jo poljubljate.

Pomembno vlogo pri poljubu pa imajo tudi feromoni, ki pospešijo pretok krvi v hipotalamusu (možganskem centru za vzburjenje). S konico jezika zdrsite po njeni zgornji ustnici ali rahlo ugriznite spodnjo (še vedno govorimo o ustnicah, s katerimi govori). Temno rdeče ustnice izdajajo vzburjenje.

Hrbet

S prsti gnetite mišice med lopaticami in hrbtenico. Počasi se pomikajte po hrbtu navzdol in nadaljujte s trkanjem s prsti. Bolj ko se pomikate po hrbtu navzdol, bolj občutljivi so živčni končiči ob hrbtenici.Pustite, da vam prsti zdrsijo ob straneh do prsi; dotikanje stranskega dela prsi večino žensk močno vzburja.

Masažo hrbta lahko uporabite kot kratek oddih med seksom, če imate občutek, da ste že blizu orgazma. Tako boste odnos podaljšali, ona pa bo prepričana, da ne mislite le na seks.

Noge

Nizozemski raziskovalci so ugotovili, da pričakovanje dotika pogosto vzburja močneje od dotika samega. Ženske imajo rade pričakovanja in ugibanja o tem, kje bodo začutile naslednji dotik.

Dogajanje večinoma poteka v glavi, a takšno delovanje možganov je ključnega pomena pri vzburjenju in orgazmu. Zdrsite z roko po notranji strani stegen, poljubite jo na mesta, kjer je navadno ne, dotikajte se je zdaj tu, zdaj tam. Bodite nepredvidljivi in nikar ne hitite: vzemite si čas za vsak centimeter njenega telesa.

  • Na fotografiji Natalia Sokolova. Več vročih fotk tukaj!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri