Seks: Umirjena generacija X

  • 04.01.2008

V generacijo X sodijo ljudje, rojeni med letoma 1965 in 1985. In sodeč po študiji Univerze v Chicagu, ki jo je vodil profesor sociologije Edward Laumann, rojeni v tem obdobju seksajo manj kot prejšnje in tudi mlajše generacije.

Generacije pred letom 1965 so seksale več zaradi uvedbe kontracepcijske tabletke. Generacije po letu 1985 so po internetu odkrile, da je seks lahko tudi šport. Tisti vmes, nesrečna generacija X, pa so nabasali na razkritje in vzpon aidsa in povečano število ločitev. Občutki negotovosti baje resno načenjajo željo po seksu generacije X.

Raziskavo, ki obsega prek tisoč intervjujev, je podprl tudi Frank Furedi, 60-letni profesor sociologije na univerzi v Kentu. "Vzgojeni v osemdesetih letih so izredno pod vplivom aidsa, družinskih vrednot Margaret Thatcher in na novo prerojenega puritanizma levice," pravi Furedi. "Spomnim se, da sem bil na zabavi z večerjo in sem uporabil termin 'rekreativni seks', ki ga je moja generacija uporabljala kar naprej, tu pa so se vsi odzvali, kakor da gre za hudo perverzija," je še pripomnil Frank Furedi.

Celoten članek si lahko preberete na Times Online.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri