Ruska ruleta po bolgarsko

  • 02.11.2009

V Bolgariji so si izmislili nov način izzivanja smrti.

(Foto: Shutterstock)

Stave so v višini 5.000 evrov, zmagovalec pa je tisti, ki z veliko hitrostjo prevozi rdečo luč na križišču – in preživi, seveda. Smrtonosni igri pravijo cestna ruska ruleta, izbirajo pa le zelo prometna križišča. Po pravilih zmagovalec ne sme zadeti nobenega avtomobila ali pešca.

Cestna ruska ruleta se na križiščih Sofije odvija že od poletnih mesecev, največkrat ponoči. Junija sta tako umrla dva pešca, vanju pa je trčil tekmovalec ruske rulete na motorju. Policija zbira vsakršne informacije o tovrstnih dirkah in ima zdaj pripravljene enote, ki takoj posredujejo na mestu dogajanja.

Mreža tekmovalcev je dobro skrita, obvestila o dirkah pridejo po SMS-sporočilih, križišča pa so skrbno izbrana, saj baje organizatorji dolgo časa opazujejo različne lokacije in ocenijo, kje je v danem trenutku v bližini najmanj policijskih enot.

Poroča Reuters.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri