Revolver 42: Prelestna zverina

  • 16.05.2012

Ste za krmilom in pohodite plin, da iz zadnjih cevi zarohni več kot 1300 'konj'. Revolver 42 ima impresivne pospeške, ob katerih v silnem navalu adrenalina potrebujete ves svoj pogum in moč, da ohranite popoln nadzor nad plovilom.

(Foto: revolverboats.com)

10 fotografij v galeriji

Medtem ko sedite na udobnih oblazinjenih sedežih, čoln reže pot skozi valove lepo v ravni liniji. Material, iz katerega je izdelan, se namreč nenehno prilagaja zunanjim razmeram, saj se optimalno odziva na temperaturo, vlažnost in sonce. Če hočete začutiti veter v laseh, se zgornji del strehe hitro odpre in plovilo se spremeni v odprt čoln, saj so tako hard top kot zadnja in stranska okna premični.

Tako lahko uživate tudi v kupeju ali celo v popolnoma odprtem čolnu. Zadnji del čolna je med divjanjem po valovih minimalističen, popolnoma izčiščen, ko pa se ustavite za kopanje, se z dotikom na gumb spremeni v udobno kopalno ploščad, ki se zadaj prepogne in tako olajša pristajanje ter krmiljenje. Plovilo je prijetno tudi za bivanje, saj je notranjost polna udobja in sodobne tehnologije. Vgrajeni so tudi dovršeni elektronski sistemi za pomoč pri preprečevanju morebitnih nesreč.

Tale z močjo nabita pištola nima samo obilje moči, ampak tudi dobro odzivnost. To mu zagotavlja trup v obliki črke V, ki natančno, a lahkotno drsi skozi vodo. Obe strani trupa sta tudi popolnoma ravni, zaradi česar se odlično obnese tudi v najhujših razmerah na morju. Težišče je postavljeno na sredino, kar so dosegli z uporabo naprednih konstrukcijskih tehnik. Najbolj obremenjeni deli čolna, kot je streha kabine, so ojačeni z ogljikovimi vlakni.

Tako hard top, kopalno ploščad in okno ter streho kot udobno notranjost so zasnovali v milanskem studiu H3O design, nakar so se gradnje divjaka iz vrhunskih materialov lotili v Anselmo Mauri boatyardu v Sirmioneju na Gardskem jezeru. Gre za enega najboljših italijanskih graditeljev hitrostnih in tekmovalnih čolnov, izdelujejo jezerske taksije in se radi lotijo tudi kakšne posebne jadrnice.

Revolver 42 z mešanico elegance in agresivnosti postavlja nove standarde in ustvarja nov razred med športnimi čolni. Poudariti pa je treba, da gre za prototip, saj modela, ki so prvič predstavili lani v Monaku, po zadnjih podatkih še niso prodali, ker z njim opravljajo še dodatne hitrostne preizkuse. Načrtujejo pa, da bodo na leto prodali tri do štiri takšne čolne.

Če ga boste naročili, boste nanj čakali šest mesecev od podpisa pogodbe. Za povsem opremljeno plovilo boste odšteli skoraj milijon evrov, za pa boste dobili tudi kliniko. Ta bo prek električnega kardiograma na krovu s čolnom nenehno v stiku. In če bi šlo kaj narobe, bo za popravilo poskrbela pomoč, ki bo vašemu čolnu na voljo 24 ur na dan. Res pa nismo vprašali, ali samo v Monaku in njegovi mondeni okolici ali tudi v Portorožu.

Tehnika

Dolžina: 12,63 m
Dolžina vodne linije: 9,80 m
Širina: 3,41 m
Širina vodne linije: 2,99 m
Izpodriv: od 8400 do 10.000 kg
Ugrez: od 0,78 do 1,10 m
Število ležišč: 2
Rezervoar za vodo: 190 l
Rezervoar za gorivo: 2000 l
Hitrost: 39 vozlov pri 400 'konjih', 68 vozlov pri 1324 'konjih' (bencinski motor); 36 vozlov pri 400 'konjih', 54 vozlov pri 946 'konjih' (dizelski motor).

O znamki

Znamka Revolver boats je nastala leta 2010, sama zamisel za čoln pa se je snovalcem porodila že leta 2006. Načrti so bili zrisani konec leta 2008, plovilo so predstavili v Monaku leta 2011, kjer smo ga občudovali tudi mi. Izjemne vodne linije trupa je zasnoval Michael Peters, priznani ameriški oblikovalec, specializiran za hitre motorne čolne. Njegov biro MPYD (www.mpyd.net) se lahko pohvali, da so čolni, ki so jih zasnovali, več kot 200-krat zmagali v prvi kategoriji offshore plovil in da imajo v lasti 13 svetovnih naslovov.

Preizkusite ga

Zverino lahko letos poleti preizkusite tudi sami. Od 16. do 20. avgusta bo namreč revolver 42 na ogled z možnostjo preizkusa na Sardiniji v pristanišču Porto Cervo. Če pa igrate golf, se lahko 18. avgusta udeležite še golfskega turnirja Revolver golf cup v Pevero Clubu v Porto Cervu. Druženje se bo zaključilo z ekskluzivno večerjo v restavraciji Il pescatore, kjer bodo stregli ribje dobrote in druge specialitete.

Tekst: Urška Košir, foto: revolverboats.com

Revolver 42: Prelestna zverina - Revolver 42: Prelestna zverina

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri