Revija s premikajočimi slikami

  • 26.08.2009

Že prihodnji mesec bo izšla prva revija s premikajočimi slikami.

Če ste gledali katerega od delov Harryja Potterja, verjetno veste, kako je v magičnem svetu videti časnik Daily Prophet, v katerem so slike kot živi videoposnetki. Takšna revija bo zdaj nastala tudi v resničnosti, natančneje v posebni izdaji publikacije Entertainment Weekly.

Nekatere strani v reviji bodo imele tanke zaslončke v velikosti zaslonov mobilnih telefonov. Te bodo napajale baterije, posebna tehnologija, ki bo prepredla celotno revijo, pa bo zaslone aktivirala, ko boste obrnili stran. Vsak čip ob zaslonu bo lahko shranil do 40 minut videoposnetka, prvi posnetki v reviji pa bodo napovedniki za program na ameriški postaji CBS in reklame za Pepsi.

Revija bo od 18. septembra na voljo v New Yorku in Los Angelesu. To pa ni prvič, ko se revija poigrava s povezavo tiska in tehnologije. Lani je na primer revija Esquire prvič objavila tekste v tako imenovani e-ink tehnologiji, naslovnica pa se je svetila v različnih vzorcih.

Morda vam tako kaj kmalu naše dekle meseca resnično pomaha s sredine revije Playboy. Poroča Ananova.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri