Razstava: Shunga - Erotika v japonski umetnosti

  • 25.05.2011

V Galeriji-Muzeju Lendava so nam z razstavo Shunga – Erotika v japonski umetnosti pričarali posebno doživetje in nas povabili na potovanje, ki prikazuje specifičen košček kulture japonske družbe v edskem obdobju (1603–1868), velemestno kulturo shunge in njeno predhodnico, erotiko velikaških dvorov.

2 fotografiji v galeriji

Pomen japonske besede shunga je ’pomladna slika’, pomlad pa je v japonski umetnosti splošen simbol seksualnosti in ljubezni. Pogosto prizorišče in tema slik shunga so bile razvedrilne četrti in naslada, erotične avanture in drugi načini zabave, ki jih je bilo tam mogoče doživeti.

Mnogi so ob poslušanju glasbenih, literarnih in umetniških talentov priznanih gejš, profesionalnih in duhovitih družabnic, iskali intelektualno razved­rilo. Tovrstni telesni in duhovni užitki seveda niso bili dani vsem meščanom, saj je bila zanje potrebna že kar debela denarnica. Ta pa ni potrebna za skok do lendavskega gradu vse do 3. julija.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri