Razstava Dead or Alive

  • 19.04.2010

V newyorškem Museum of Arts and Design od 27. aprila do 24. oktobra obljub­ljajo talno postavitev iz rjavega fižola in riža, delikatno gnezdo iz svile ter posušene insekte na vintidž tapetah. Pa izmišljene živali, narejene iz pravih kosti, in senčno verzijo slike iz časa kitajske dinastije Song, narejene s travami, listi in koreninami. Nekoč živi organski materiali že postajajo del velikih instalacij, slik,
kipov, videov in fotografij.

V lasti umetnika; Bernice Steinbaum Gallery, Miami, FL (Foto: promocijsko gradivo)

»Roke teh nadarjenih posameznikov bodo spravile te materiale nazaj v življenje, skupaj s provokativnimi asociacijami,« je pred začetkom poudaril kurator razstave Dead or Alive (Živ ali mrtev). Pred njenim odprtjem pa nas več kot 30 mednarodnih sodobnih umetnikov – med njimi Jennifer Angus, Nick Cave, Tessa Farmer, Tim Hawkinson, Jochem Hendricks, Damien Hirst, Alastair Mackie, Kate MccGwire, Susie MacMurray, Shen Shaomin in Levi van Veluw – obiskovalce opazovalce vabi, da s performansom, ki se bo godil teden dni pred uradnim odprtjem, skupaj z njimi kreiramo novo življenje.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri