Prosta delovna mesta za iskalce prve zaposlitve!

  • 11.09.2014

Več kot 15.000 mladih je zadnjo počitniško soboto v ljubljanskem parku Tivoli naredilo #dobermuv z legendarnim UMEK-om na že 13. Žuru z razlogom. Tokratni izkupiček, ki so ga mladi prispevali z vstopnino, je prejel projekt Zaposlitveni klubi za mlade zavoda Nefiks.

#dobermuv je lahko dobrodelni, plesni, karierni, poslovni – vsak pa lahko spremeni svet. In ker ORTO ve, kako težko mladi dobijo zaposlitev, je zanje naredil prav poseben »muv«: kar 14 podjetij je na Žuru z razlogom objavilo nova delovna mesta za mlade.

Med ORTO podjetja so se vpisali Atlantic Grupa, Studio Moderna, Plastika Skaza, Skupina Panvita, Sportina Group, POP TV, Mercator, SRC, Zavarovalnica Tilia, časnik Finance, Knauf Insulation, Adriatic Slovenica in Steklarna Hrastnik, tako, da so skupaj s Si.mobilom  objavili razpis za kar 18 delovnih mest, na katera se lahko prijavijo mladi iskalci prve zaposlitve. Razpoložljiva delovna mesta najdete tukaj.

Več informacij o razpisanih delovnih mestih skupaj s pogoji za prijavo je na voljo le na spletnem mestu www.orto.si, mladi iskalci prve zaposlitve pa lahko oddajo svojo prijavo še vse do 14 . septembra.

O Zavodu Nefiks

Sredstva, zbrana v okviru letošnjega Žura z razlogom, je prejel Zavod Nefiks za svoj projekt Zaposlitvenih klubov za mlade. Cilj zaposlitvenih klubovje mladim pomagati pri povečanju njihove zaposljivosti in vzpostavljanju stikov s potencialnimi delodajalci. Projekt je zavod prvič izvedel v sezoni 2012/2013, in sicer s pomočjo sredstev, zbranih na takratnem Žuru z razlogom. Do sedaj so zaposlitveni klubi do dela pomagali že 45 mladim.

»Brez dvoma gre donacija Žura z razlogom v prave roke. Zavod Nefiks projekt zaposlitvenih klubov vodi več kot uspešno, saj mlade spodbuja k proaktivnosti, jim svetuje in s tem povečuje njihovo zaposljivost,«je pojasnila Eva Aljančič, direktorica prodaje in marketinga v Si.mobilu.S pomočjo dobrodelnih sredstev 13. Žura z razlogom bo Zavod Nefiks izvedel zaposlitvene klube tretjič zapored, pri čemer bo letošnja donacija omogočila širitev nabora aktivnosti znotraj posameznega kluba in vzpostavitev zaposlitvenih klubov na novih lokacijah po Sloveniji.»Poleg donacije smo za mlade objavili razpis delovnih mest za tiste, ki iščejo prvo zaposlitev. Razpis je novost letošnjega Žura z razlogom, s katero želimo mladim pomagati do zaposlitev, saj jebrezposelnost mladih pri nas večja kot kdajkoli prej. Veseli smo, da se je na našo pobudo odzvalo še 13 podjetij in skupaj smo za mlade odprli 18 novih delovnih mest,« je še dodala Eva Aljančič.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri