Prihaja eden največjih muziklov našega časa: Jesus Christ Superstar

  • 17.08.2012

20. do 25. avgusta bo 60. Festival Ljubljana gostil novo postavitev muzikla Jesus Christ Superstar, ki na svojevrsten način interpretira zadnji teden Jezusovega življenja.

(Foto: TM © 1996 The Really Useful Group Limited)

Muzikal, ki se je prvič predstavil leta 1971, je v originalu osnovan na glasbenem konceptu vrhunskega skladatelja Andrewja Lloyd Webberja, sicer enega najbogatejših in seveda najvplivnejših glasbenikov moderne glasbene zgodovine. Na lestvici revije Forbes je med glasbeniki po teh standardih celo na prvem mestu.

Predstavitev, ki jo bomo lahko gledali v Ljubljani, je režiral in koreografiral Mykal Rand, zadeva se je pilila in pripravljala v Londonu, nastopili pa bodo umetniki, dobro poznani rednim obiskovalcem West Enda in tistim, ki ste v sklopu lanskega Festivala Ljubljana ujeli muzikal Hair, takrat prav tako pod režirsko taktirko Mykala Randa.

Jesus Christ Superstar si boste med 20. in 25. avgustom lahko ogledali v ljubljanskih Križankah.

Jesus Christ Superstar - Muzikal
Festival Ljubljana
Besedilo: Tim Rice
Glasba: Andrew Lloyd Webber
Režija in koreografija: Mykal Rand
Oblikovanje zvoka: Gareth Owen
Oblikovanje luči: David Howe

Za okus pa posnetek muzikla iz leta 1973:

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri