Povečanje rodnosti po singapursko

  • 25.03.2008

V Singapurju se soočajo z veliko težavo – mesto ima sumljivo majhno rodnost. Poznana težava? Z nečim podobnim smo se ubadali tudi v Sloveniji. No, s tem se ubadamo še vedno, toda v luči hrvaško-korupcijskih zapletov je ta trivialnost zdaj zasedla mesto na dnu seznama prioritet. Takrat, ko smo se o rodnosti še vedno pogovarjali, je iz ministrskih logov prišla ideja, da bi obdavčili pare brez otrok. To je recimo reforma po slovensko. V Singapurju, kjer so mentalno malce bolj razviti, so se te težave lotili malce drugače.

Vlada je namreč podprla uvedbo študijskega predmeta na temo ljubimkanja in odnosov. Predmet vključuje analizo ljubezenskih pesmi, debato o hitrostnem zmenkarjenju in predstavitve spletnih zmenkarskih strani. Naučite se na primer, da je dekle fantu, ki jo gleda v oči več kot pet sekund, všeč in da si lahko bejba obeta kakšen zmenek.

Predmet se imenuje Razumevanje razmerij: ljubezen in seksualnost, z njim pa želijo mladim razložiti temelje človeških odnosov. S tem želijo vzpodbuditi mlade k ustvarjanju družin, kar so popestrili še z zniževanjem davkov za mlade družine in otroškimi dodatki.

Članek je objavil Reuters.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri